14 december: open dag SHVP met draaiende dieselmotoren

0
(archieffoto Tekst & Toebehoren)

‘Beleef de techniek’. De jaarlijkse open dag van de Stichting Historische Verbrandingsmotoren Papendrecht (SHVP) vindt dit jaar plaats op 14 december. Op de locatie is een grote verzameling draaiende scheepsdieselmotoren te bewonderen.

Er zijn verschillende merken als Kromhout, Werkspoor, Brons, Industrie, Berkel en Ruston Hornsby aanwezig. Die maken deel uit van de vaste collectie.

Programma

Het programma start om 10.00 uur met een optreden van schipperskoor de Pontonniers. Vanaf 10.15 uur draaien de eerste motoren. Van scheepsmotoren uit 1956 van een binnenvaartschip tot een ‘machtige’ 8-cilinder uit 1944, die met 700 pk het grootste vermogen heeft binnen de collectie.

’s Middags wordt er een lunch georganiseerd in bar De Machinekamer. Na de pauze gaat de open dag weer verder met het introduceren van allerlei verschillende motoren. Afsluitend wordt uit eigen collectie de Engelse 1-cilinder Ruston & Hornsby uit 1936 gestart en ontvangen de bezoekers een afsluitend drankje. Het programma eindigt om 15.15 uur.

De open dag van SHVP vindt plaats in het pand aan de Ketelweg 63 B in Papendrecht.

Kijk hier voor het volledige programma. 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.