Bergers twee keer in actie

0

Gisteravond zijn bergers van Multraship en URS twee keer in actie gekomen op de Westerschelde. Eerst voor motorpech en vervolgens voor een stranding.

Het 141 meter lange vrachtschip Avondborg kwam in de problemen toen ter hoogte van Terneuzen de motor uitviel. Het schip raakte daardoor stuurloos. De Multratug 17 kon de Avondborg veilig ten anker brengen in de Put van Terneuzen.
Reparatie ter plekke bleek te veel tijd in beslag te nemen, zodat werd besloten het schip vanmorgen vroeg naar Antwerpen te slepen. De Avondborg werd omstreeks 10.00 uur veilig afgeleverd in de Boudewijnsluis door de sleepboten Multratug 17 en Terneuzen.

Stranding
Vlak nadat de Avondborg ten anker was gebracht in de Put van Terneuzen, strandde omstreeks 22.30 uur het met 1.450 ton staven ijzer geladen vrachtschip RMS Libava buiten het vaarwater Zuid-Everingen. De RMS Libava was afvarend van Antwerpen richting zee.
Bergingsvaartuig Multrasalvor en de sleepboot Brugge spoedden zich direct ter plaatse. Een eerste poging om het schip tijdens het ebgetij vlot te trekken moest omstreeks 23.40 uur gestaakt worden aangezien het water inmiddels te ver gevallen was.
Tijdens het daaropvolgende vloedgetij kon een nieuwe poging gedaan worden. Het schip werd om 05.35 uur vlot getrokken door de twee bergingssleepboten. De RMS Libava werd vervolgens naar de rede van Vlissingen geëscorteerd, waar het schip ten anker ging.
Bij de operatie waren in totaal vier hulpverleningsvaartuigen en een bergingsteam betrokken. Het KLPD en de Koninklijke Marechaussee waren eveneens ter plaatse en hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de stranding.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.