BCTN vaart voortaan ook op havens North Sea Port

1

BCTN neemt de havens van North Sea Port, Gent, Vlissingen en Terneuzen, op in zijn netwerk. De terminaloperator gaat ze dagelijks aanlopen met binnenschepen. Daarmee sluit North Sea Port aan bij de zeehavens Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge.

Bij de Nederlands-Belgische havenbeheerder zijn ze blij met de nieuwe verbindingen. Omdat BCTN met zijn terminals in Nederland en in België een sleutelrol speelt in het containerverkeer tussen de grote zeehavens en hun achterland, maakt CEO Daan Schalck van North Sea Port duidelijk. “Dat zo’n bedrijf North Sea Port opneemt in zijn netwerk is een belangrijk signaal.”

“De aanwezigheid van BCTN verhoogt het aantal bestemmingen en verbindingen die wij als haven via de waterweg kunnen aanbieden. Dit draagt tevens bij aan de bundeling van lading, wat de ecologische voetafdruk van het transport verkleint.”

Dagelijks

“North Sea Port komt bij ons op gelijke voet te staan met de andere grote zeehavens in Nederland en België”, aldus BCTN-directeur Joop Mijland. “Dat kan rederijen, verladers en goederenontvangers verder stimuleren om lading van de weg te halen en op het binnenschip te zetten.”

“Inmiddels zijn wij de grootste Nederlandse en Belgische ’inland terminal’-groep met terminals in het Nederlandse Alblasserdam, Den Bosch, Nijmegen, Roermond en Venray en Beringen, Geel en Meerhout in België. Wij beschikken over een dagelijkse verbinding van deze terminals met Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge. We voegen daar nu North Sea Port aan toe.”

Duurzaam transport

North Sea Port zet steeds meer in op het aanbieden van duurzame transportoplossingen en op de verschuiving van wegvervoer naar binnenvaart. Al ruim de helft van het goederenverkeer tussen de NSP-havens en het achterland gaat over water. Het aantal binnenvaartschepen dat de containerterminals in Gent, Terneuzen en Vlissingen aanloopt, neemt toe.

1 reactie

 1. Goede middag,
  Ik zie veel mooie foto’s van tankboten.
  Vroeger werkte ik voor dhr. Zwaans, van rederij Zwaans en v/d Heuvel.
  Soms ook op de tankboten, geweldige tijd was dat hoor.
  Binnenvaart, over het IJselmeer heen.
  Tankboten, vaak ook met een , veel meegemaakt en geleerd.
  Ze hadden ook een vlag, ik begreep dat ze samenwerkte met 3 bedrijven, dat was aan de vlag te zien.
  Maar helaas heb ik niets van die tijd, en ik vroeg me nu af of U me aan kopieën kan helpen van een paar foto’s van de boten uit die tijd, jaren 70, met misschien ook de vlag van toen ?
  Of anders degene waar ik dat kan vragen.
  Alvast dank.
  Pieter Jansen
  Amsterdam

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.