Atsma is nieuwe voorman tankopslagbedrijven

0

Joop Atsma is op 1 januari aangetreden als voorzitter van de Vereniging van Onafhankelijke Tankopslagbedrijven (VOTOB). De 56-jarige Atsma was namens het CDA staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu in het kabinet Rutte I.

Professionalisering
Atsma ziet er naar uit om voor de belangenvereniging aan de slag te gaan. ‘De tankopslagsector is van belang voor de Nederlandse economie. Als voorzitter van de VOTOB wil ik me er sterk voor maken dat deze toegevoegde waarde voor de economie blijft groeien, en daarbij wil ik cruciale waarden als duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel houden.’

Joop Atsma uit de tijd dat hij staatssecretaris was. (archieffoto Tekst & Toebehoren)

Sandra de Bont, directeur van de VOTOB, is verheugd met de komst van Atsma. ‘Wij verwachten dat hij met zijn ervaring een grote bijdrage zal leveren aan de verdere professionalisering van de VOTOB en de sector van tankopslagbedrijven.’ Na de milieuschandalen bij Odfjell in de Rotterdamse haven heeft het imago van de branche een deuk opgelopen.

VOTOB
De Vereniging van Onafhankelijke Tankopslagbedrijven (VOTOB) behartigt de belangen van de onafhankelijke tankopslagbedrijven in Nederland. De VOTOB telt zestien leden die gezamenlijk goed zijn voor circa 95 procent van de in Nederland aanwezige onafhankelijke tankopslagcapaciteit.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.