Atlas Copco en Verhaar Omega bezegelen dealerschap

0

Tijdens Europort 2013 ondertekenden managing director Bob van Wijnen van Atlas Copco Compressors Nederland en Jan Verhaar, Mark Verhaar en Dick-Jan de Blaeij van Verhaar Omega een intentieverklaring tot dealerschap. Daarmee bezegelden de bedrijven hun jarenlange samenwerking.

V-Pod
Verhaar Omega is al decennia actief met de verkoop van allerlei voortstuwingssystemen in de scheepvaart. De onderneming legt zich toe op het ontwerpen, bouwen en verkopen van verschillende typen boegschroeven. Twee jaar terug lanceerde het bedrijf een nieuwe elektrische hoofdaandrijving: de V-Pod. Deze hoofdaandrijving kan 360° draaien; de elektromotor is in het staartstuk geïntegreerd. Verder levert Verhaar Omega stikstofgeneratoren en elektronische besturingen voor zowel boegschroeven als hoofdmotoren.

Jan Verhaar (links) en Bob van Wijnen. (foto Atlas Copco)

Stikstofgeneratoren
De officiële contractondertekening vindt nog voor het einde van dit jaar plaats. Van Wijnen: “Sinds 2005 hebben we eigenlijk een soort herenakkoord. Dit was tot nu toe echter niet geformaliseerd. En daar gaan we nu verandering in brengen door Verhaar Omega de status toe te kennen die ze ons inziens de afgelopen jaren hebben verdiend.”
Samen met Verhaar Omega wil Atlas Copco zijn positie in de visserij, binnen- en kustvaart wereldwijd verder versterken. Behalve op de verkoop van start- en werkluchtcompressoren, gaat Verhaar-Omega zich ook voor Atlas Copco toeleggen op de verkoop van stikstofgeneratoren op basis van membraan- of PSA-technologie.

Alles in één servicebeurt
Niet alleen zal Verhaar Omega zich in de nabije toekomst toeleggen op de verkoop van apparatuur, ook op het verlenen van service (24 uur per dag, 7 dagen per week). In combinatie met de wereldwijde service van Atlas Copco is goede technische ondersteuning te allen tijde gegarandeerd.
De monteurs van Verhaar Omega worden binnenkort bij Atlas Copco opgeleid, zodat ze voortaan voortstuwingsapparatuur, start- en werkluchtapparatuur en stikstofgeneratoren in één servicebeurt kunnen onderhouden. Dat betekent voor klanten een forse besparing op tijd en geld.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.