ASV en BTB waarschuwen schippers voor updates Windows 10

0

Het nieuwe operating system Windows 10 gaat anders om met automatische updates. Je schijnt deze niet te kunnen uitschakelen. Zowel de ASV als het BTB waarschuwen schippers voor deze automatische updates. ‘Je bent zo door je databundel heen’, aldus de ASV.

Schippers hebben bij Bureau Telematica Binnenvaart aangegeven bezorgd te zijn over deze automatische updates, die als ze op het verkeerde moment (in Duitsland bijvoorbeeld) plaatsvinden, zorgen voor hoge telecom-rekeningen. BTB heeft aangegeven aan deze schippers dat dit in BICS te voorkomen is door handmatig de verbindingskwaliteit omlaag te brengen waardoor het systeem geen updates downloadt. Andersom moet ook weer handmatig die verbinding op ‘goed’ gezet worden als er wel de gelegenheid voor is. Lees voor instructies meer op de website van BTB.
Het BTB voegt daar aan toe: ‘Je kunt de instelling veilig wijzigen, zodra het dataverkeer weer afgewikkeld wordt binnen de landsgrenzen van je mobiele provider of als je gebruik kunt maken van een Wifi-netwerk. In Lobith, IJzendoorn en Haaften kun je voor een ‘habbekrats’ gebruik maken van Binnenvaartnet-WiFi, om maar eens wat te noemen. In deze overnachtingshavens en op andere Binnenvaartnetlocaties kun je alle benodigde updates binnenhalen via een stabiele Wifi verbinding.’

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.