Antwerpse haven: groene stroom

0

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen schakelt op 1 januari over op groene stroom. De kantoren, werkhuizen, kunstwerken, elektrische kranen en openbare verlichting van het Havenbedrijf draaien vanaf die datum op 100 procent hernieuwbare energie.

Het Havenbedrijf realiseert met deze keuze een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van CO2. Op jaarbasis zal er 7.000 ton minder CO2 worden uitgestoten. "Op deze manier dragen we bij tot een schonere en duurzame haven, wat een belangrijke doelstelling is van het Havenbedrijf", zegt Eddy Bruyninckx, gedelegeerd bestuurder van het Havenbedrijf.
Het Havenbedrijf schreef een half jaar geleden een tender uit waarop leveranciers van groene stroom konden inschrijven. Uiteindelijk werden Luminus en Nuon gekozen als groenestroomleverancier. Zij leveren vanaf 1 januari de duurzame energie, die uitsluitend afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen zoals wind, water en zon. Het contract met beide leveranciers loopt af op 31 december 2011, maar is verlengbaar.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.