Antwerpen blij met doop MSC Emanuela

0

Aan de MSC Home Terminal in Antwerpen is afgelopen zaterdagmiddag de MSC Emanuela, een gloednieuw schip van 366 meter lang en een capaciteit van 13.800 containers, gedoopt. De Emanuela behoort met die afmetingen tot de grootste containerschepen ter wereld.

Zijn maiden trip bracht het schip naar Antwerpen. Het is nogal uitzonderlijk dat schepen hun maiden trip maken zonder gedoopt te zijn, maar voor Antwerpen maakte MSC graag een uitzondering. Antwerpen geeft er een belangrijk signaal mee af: het toont aan dat ook de grootste schepen er komen.

Het schip is vernoemd naar Emanuela Borniotto, die ook de doop verrichtte. (foto’s Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen)

Naamgeefster
De MSC Emanuela werd op een scheepswerf in Korea gebouwd. In september werd het schip afgeleverd bij de Mediterranean Shipping Company waarna de rederij op zoek ging naar een naam voor de jongste telg. De traditie wil dat daarbij gezocht wordt naar vrouwen of dochters van verdienstelijke personen binnen het bedrijf. Dit keer viel die eer te beurt aan Emanuela Borniotto. Zij is de dochter van de grote baas van MSC Italcatering.

Scheldeverdieping
De MSC Emanuela is het 111e ULCS (Ultra Large Container Ship) dat Antwerpen aanloopt sinds de MSC Beatrice, een zusterschip van Emanuela, in april 2009 voor de eerste keer aanmeerde in de Scheldehaven. Sindsdien ziet MSC er wekelijks twee van dit kaliber aanlopen op de Home Terminal.
De komst van de MSC Emanuela is Antwerpen andermaal de bevestinig dat het de grootste containerschepen kan ontvangen. Met de afronding van de verdieping van de Schelde eind dit jaar wordt de toegankelijkheid van de Antwerpse haven verder verbeterd en kunnen de grootste containerschepen (van 10.000 tot 14.000 TEU) op een regelmatige en veilige manier Antwerpen aanlopen. Naast MSC deden dit jaar ook al ULCS’s van Cosco en Hanjin Shipping de haven aan.

Emanuela geflankeerd door (vlnr) haar vader Enrico Borniotto, ceo Eddy Bruyninckx van het Havenbedrijf en havenschepen Marc Van Peel.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.