Akkoord over indeling haven Scheveningen

0

De ondernemers van de Belangenvereniging Schevenings Havengebied (BSH) hebben afspraken vastgelegd met wethouder Norder van Den Haag over de indeling van de haven. "Hiermee wordt het behoud van de groeiende maritieme bedrijvigheid in de drie havens van Scheveningen gewaarborgd", stelt de BSH met tevredenheid.

De afspraken maken vooral duidelijk hoe de aanwending en bezetting van de eerste haven zal worden, waardoor de ontwikkelingen op het Noordelijk Havenhoofd voor het Vispact kunnen doorgaan. De noodzaak van een akkoord met de gemeente is de geplande woningbouw in de derde haven; die beperkt de maritieme bedrijvigheid in de Scheveningse havens.
"De BSH is verheugd over het akkoord met de wethouder, maar zal de realisatie van gemaakte afspraken door de gemeente zeer kritisch blijven volgen. Grootschalige woningbouw toepassen in de haven moet niet leiden tot beperking van de havengebonden bedrijvigheid."

Viscluster
In het akkoord staat dat de eerste haven voor het viscluster bestemd blijft, inclusief industriële bedrijvigheid. De tweede haven is voor watersport en staandwantvisserij. Een gedeelte van de derde haven (het voormalige Norfolkline-terrein) wordt ontwikkeld voor schone beroepsvaart, zoals offshore, en in het zomerseizoen voor grootschalige zeilevenementen. Voor Rederij Groen en voor de Rijksrederij komen straks nieuwe brede kades in de derde haven beschikbaar, met ruimte op het land voor een bedrijfsgebouw.

Wonen, werken en recreatie
Met de huidige ontwikkelaar van de derde haven (ASR) heeft de gemeente overleg over het geschikt maken van een multifunctioneel gebruik van de plintbebouwing langs de derde haven. Het gaat dan om een mix van wonen, werken en recreatie. Het zal een uitdaging zijn om deze functies in een goed doortimmerd bestemmingsplan op elkaar af te stemmen.

De leden van de BSH moeten op 7 mei nog definitief akkoord gaan met het voorstel van de gemeente.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.