- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsUPDATE: Politie beëindigt actie Greenpeace in Tweede Petroleumhaven

UPDATE: Politie beëindigt actie Greenpeace in Tweede Petroleumhaven

- Advertentie -

Delen

UPDATE: Rond 12.30 uur heeft de politie ingegrepen. De actievoerders in de Tweede Petroleumhaven zijn verwijderd en de Beluga is in beslag genomen. 

Zo’n zestig actievoerders uit heel Europa hebben vandaag (4 oktober) samen met Greenpeace Nederland in Rotterdam de toegang tot de Tweede Petroleumhaven geblokkeerd. De actie markeert de start van een Europees burgerinitiatief waarin wordt opgeroepen tot een wet die reclame voor fossiele brandstoffen in de EU verbiedt.

De actievoerders zitten in kano’s en rubberboten en hebben spandoeken bij zich met daarop de tekst “Verbied fossiele reclame”. De toegang van de Tweede Petroleumhaven wordt geblokkeerd door het 33 meter lange Greenpeace-schip Beluga. In het water is een barrière gebouwd van drijvende kubussen met daarop advertenties van de fossiele industrie.

“Hart van de vervuiling”

“We staan hier vandaag in het hart van de vervuiling, bij de grootste olieraffinaderij van Europa en laten het ware gezicht van de fossiele industrie zien”, zegt Faiza Oulahsen, hoofd Klimaat en Energie bij Greenpeace Nederland. “We confronteren ze met hun eigen propaganda, midden in de klimaatcrisis die mede door hen is veroorzaakt. Ze nemen hiervoor geen verantwoordelijkheid. Sterker nog, via reclame, sponsordeals en marketing proberen ze een groen imago uit te stralen. Daarom is een verbod op fossiele reclames nodig en starten we dit Europees burgerinitiatief. Zodat we wettelijk kunnen vastleggen dat ‘s werelds meest vervuilende bedrijven hun praktijken niet meer kunnen verbloemen.”

Meer dan twintig organisaties steunen volgens Greenpeace het wetsvoorstel om reclame fossielvrij te maken via dit burgerinitiatief.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -