- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsActie Waterpolitie (voorlopig?) voorbij

Actie Waterpolitie (voorlopig?) voorbij

- Advertentie -

Delen

De actie van de Waterpolitie is gestopt. Agenten legden in totaal zeventien dagen hun boten stil. Aanleiding was een conflict met de leiding van de Landelijke Eenheid over het budget en een tekort aan nautisch medewerkers. De politiebond ACP meldt dat de eenheidsleiding aan de eisen tegemoet is gekomen.

“De collega’s hebben laten zien dat het hen ernst is”, zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. “Met de acties is zoveel druk gezet dat na een ellenlang conflict letterlijk het tij lijkt te keren. De eenheidsleiding is weer in beweging gekomen.”

Helemaal gerust zijn de politiemannen en -vrouwen nog niet, laat Van de Kamp weten. “Het vertrouwen in de eenheidsleiding is nog niet teruggekeerd. De acties worden dan ook nadrukkelijk opgeschort en niet beëindigd. Uiteindelijk moet korpschef Erik Akerboom het eindoordeel geven over het budget en het aantal nautische functies. De bonden en de collega’s blijven dat traject kritisch volgen.”

 

Kapot bezuinigd

De Waterpolitie voerde actie omdat het personeel vond dat hun vak kapot werd bezuinigd. Het korten op nautische functies ging ten koste van de veiligheid van collega’s. In overleg met de politiebonden ANPV, NPB en ACP hielden ze daarom de boten aan de kant. Alleen in noodsituaties voeren ze nog uit.

 

foto: ACP

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -