Aanvaring zeeschepen bij Vlissingen

0

Het Korps landelijke politiediensten onderzoekt een aanvaring tussen twee zeeschepen op woensdag 29 december op de Westerschelde bij Vlissingen. Die vond plaats tijdens slecht zicht. Beide schepen liepen materiële schade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en er was geen schade aan het milieu.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de Waterpolitie de melding dat de aanvaring tussen de twee schepen had plaats gevonden. Een leeg schip, varend onder de vlag van de Marshall Islands, voer van de Sloehaven richting de Wielingen en werd aangevaren door een geladen Maltees schip dat vanuit Antwerpen richting het Oostgat voer.
Kort voor de aanvaring vond op één van beide schepen nog een loodswissel plaats. De Waterpolitie onderzoekt of de loodswissel mogelijk van invloed is geweest op het ontstaan van de aanvaring.
Het lege schip dat uit de Sloehaven kwam, is aan bakboordzijde in het midden geraakt en liep in een ballasttank op een hoogte van zes meter boven de waterlijn een scheur van ongeveer één meter op. Het geladen schip heeft over een lengte van ongeveer zes meter schade aan de stuurboordboeg.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.