- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsAanpak Twentekanalen van start

  Aanpak Twentekanalen van start

  - Advertentie -

  Delen

  Op maandag 5 februari gaf Cora van Nieuwenhuizen het startsein voor werkzaamheden om de scheepvaart op de Twentekanalen meer ruimte te geven. Dat deed de minister van Infrastructuur en Waterstaat bij Sluis Eefde, in het bijzijn van gedeputeerden van de provincies Gelderland en Overijssel, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit de regio en bestuurders van gemeentes en het Waterschap Vechtstromen.

  Naast een nieuwe kolk bij Sluis Eefde worden de komende jaren vier bruggen versterkt en krijgen de sluizen in Hengelo en Delden een opknapbeurt. Minister Van Nieuwenhuizen: “De regio Twente barst van de logistieke ambities. Met deze verjongingskuur van de Twentekanalen maken we de weg vrij voor grotere schepen. Daarmee kunnen er straks nog meer goederen via het water die nu nog over de weg worden vervoerd. Ook krijgt de Twentse economie een fikse impuls door de toenemende bedrijvigheid.”

  André Pluimers van Port of Twente: “Markant aan de projecten in deze omgeving is de goede samenwerking die we hebben opgebouwd tussen Port of Twente namens alle gebruikers en Rijkswaterstaat. Een unieke samenwerking, met veel vertrouwen in elkaar, waardoor we in korte tijd veel goede beslissingen hebben kunnen nemen voor de bereikbaarheid op de Twentekanalen.”

   

  Minister van Nieuwenhuizen (2e van links) gaf maandagochtend 5 februari het startsein. (foto’s RWS)

  Dichtslibben

  “De aanpak van de Twentekanalen is belangrijk voor de groei van de logistieke sector in Overijssel”, aldus de Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman. “Deze ligt de laatste jaren ver boven het Nederlandse gemiddelde. In de regio Twente zijn ruim 500 logistieke bedrijven actief die een kleine 7.000 arbeidsplaatsen bieden. Met meer vervoer over water zorgen we ervoor dat bedrijven hun grondstoffen en producten op kosteneffectieve, efficiënte én duurzame wijze kunnen vervoeren. Hiermee voorkomen we ook dat ons wegennet dichtslibt.”

  De aanpak zorgt ervoor dat over enkele jaren volgeladen klasse Va-schepen kunnen varen op de Twentekanalen. Ook moeten de aanpassingen resulteren in kortere wachttijden voor schepen en een betere bereikbaarheid en doorstroming.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -