- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAanleg Flevokust Haven vordert

Aanleg Flevokust Haven vordert

- Advertentie -

Delen

Op zaterdag 2 september organiseert aannemer Gebr. van der Lee samen met opdrachtgever provincie Flevoland een open dag van Flevokust Haven in Lelystad. Belangstellenden zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom om een kijkje achter de schermen te nemen bij de aanleg van deze nieuwe binnenhaven.

Er zijn informatieve rondleidingen, een informatiemarkt en leuke activiteiten voor kinderen. De aannemer vertelt onder andere over het aanleggen van de kade, de bouw van de golfbreker en het verlagen van de dijk. Op de informatiemarkt (in een tent) vertellen Provincie Flevoland, gemeente Lelystad, aannemer Gebr. van der Lee en exploitant CTU over de ontwikkeling van Flevokust Haven. Rijkswaterstaat geeft informatie over verschillende projecten die de dienst in het gebied uitvoert, zoals de versterking van de Houtribdijk en de Marker Wadden. Waterschap Zuiderzeeland is ook present.

Zo was de situatie in het najaar van 2016.

Schatgraven en zandkastelen bouwen

Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten tijdens de open dag. Zo kunnen ze op het bouwterrein schatgraven en zandkastelen bouwen. De gevonden schatten mogen de kinderen houden. Daarnaast staat er een springkussen en zorgt een kunstenaar voor ballonnenkunstwerkjes.

Flevokust Haven ligt aan de IJsselmeerdijk 85 in Lelystad, op zo’n 800 meter van de Maxima-centrale. In september wordt gewerkt aan de dijkverlaging, waardoor de IJsselmeerdijk op 2 september beschikbaar is als parkeergelegenheid (en is afgesloten voor doorgaand verkeer). Vanaf hier kunnen bezoekers te voet de kade bereiken. Stevig schoeisel is aan te raden. Een gedeelte van het bouwterrein is niet geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn.

 

In volle gang

Het afgelopen jaar is volop gebouwd aan de kade van Flevokust Haven. De damwanden zijn geslagen, de bouwkuip is gevuld met zand en het zettingsproces is achter de rug. (foto boven) De gemeente is bezig met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van het industrieterrein. Er wordt nu gewerkt aan de realisatie van de golfbreker, de dijkverlaging en de weg naar de kade.

Eind 2017 is Flevokust Haven operationeel. De haven, waar containerterminal van CTU een promimente rol gaat spelen, komt volledig gereed in de loop van 2018.

De stand van zaken in het voorjaar van 2017. (foto’s Provincie Flevoland)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -