Aanleg dienstenhaven Sluis Terneuzen gaat van start

0
Artist impression van de dienstenhaven. (bron Nieuwe Sluis Terneuzen)

Het werk aan de dienstenhaven, een deelproject van de Nieuwe Sluis in Terneuzen, gaat deze week van start. Eind 2021 moet de haven klaar zijn. De dienstenhaven wordt 385 meter lang en op zijn breedst 95 meter.

De dienstenhaven zal worden gebruikt voor maritieme dienstverleners die een directe connectie hebben met het sluizencomplex van Terneuzen. Zo komen er een gebouw en ligplaatsen voor de Koninklijke Marechaussee, sleepbedrijf Boluda (voorheen Kotug) en Muller Maritime Holding. Rijkswaterstaat heeft op dezelfde locatie de Nautische Centrale Terneuzen staan.

Eerste schip

Eind 2022 vaart het eerste schip door de Nieuwe Sluis in Terneuzen. De Nieuwe Sluis wordt net zo groot als de sluizen in het Panamakanaal: 427 meter lang, 55 meter breed en 16,44 meter diep. Naast het werk aan de sluis zelf, vinden er nog deelprojecten plaats, onder andere om ruimte te maken voor de invaart van de Nieuwe Sluis.

De diensthaven is gunstig gelegen ten opzichte van de Nieuwe Sluis als die gereed is. Deze week wordt er gestart met het trillen van de nieuwe combiwand. In begin 2020 volgt de tweede heistelling.

Op de website www.nieuwesluisterneuzen.eu staat meer informatie.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.