- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekAangename verrassing in Ridderkerk

Aangename verrassing in Ridderkerk [Joechjachen]

- Advertentie -

Delen

Restaurant en Partycentrum Pegasus in Ridderkerk bestaat zo’n twintig jaar. De zaak staat aan de Jachthaven Ridderkerk, die ook door Marleen van Driel en haar man Job Rijsdijk wordt geëxploiteerd. De insteekhaven aan de Noord wordt niet alleen bezocht door jachten; er komen geregeld ook containerschepen, maar die hebben doorgaans niet veel tijd. Zodra ze hun containers bij Groenenbooms transferium hebben afgeleverd of opgehaald, vertrekken die weer. Jammer voor de opvarenden, die geen tijd hebben om te eten of feesten bij Pegasus. Daar missen ze beslist iets aan.

Gevleugeld paard
Pegasus is het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie. De naam was achteraf niet zo handig voor een restaurant met Frans-Hollandse keuken, geeft Marleen van Driel toe. “Mensen die de zaak niet kennen, denken dat het een Grieks restaurant is.”
Integendeel. Er is niets Grieks aan het restaurant.

Het terras kan – eventueel overdekt – ook worden gebruikt bij feesten en partijen. (foto Pegasus)

Maar de naam is wel verklaarbaar: “Pegasus, zo heette de mijnenveger van een kennis die dat schip hier mocht afmeren vlak nadat we hier de jachthaven waren begonnen. Er was hier eigenlijk nog niets.” Aan boord van de mijnenveger richtten Marleen en Job een bar annex kantine in.” Maar lang duurde dat niet. Door kortsluiting ontstond zo veel rook dat de horecaruimte niet meer te gebruiken was.
Nu stond er op de wal een loods om boten te bouwen. Daar werd een restaurant in gebouwd. “Alles hebben we zelf gemaakt, tot aan de bar aan toe.”
Van de buitenkant is het loodskarakter nog zichtbaar; wie binnenstapt wordt verrast door het interieur en de warme sfeer. Dat geldt niet alleen voor het restaurant, maar ook voor de feestzaal, die als kasteel is aangekleed en dan ook de ‘Kasteelzaal’ heet.

De aankleding van het restaurant is warm. (foto Pegasus)

Toegankelijke kaart
“We begonnen met een bar, maar maakten er vrij snel een restaurant van. Dat ging al vlot lopen. Toen een kennis vroeg of ze hier haar bruiloft kon houden, kwamen ook de feesten en partijen op gang. Daarom hebben we de andere helft van de loods toen ingericht als feestzaal.”
Niet alleen de jachthaven is een bron van gasten; ook het recreatiegebied waarvan Pegasus aan de rand ligt, maakt dat fietsers en wandelaars er aanschuiven om weer op adem te komen. “En we hebben vrij veel gasten van buiten, die speciaal voor Pegasus hierheen komen.”
Twee keer per jaar is er een nieuwe menukaart. De hardlopers houden steevast hun plek daarop. “Zoals de carpaccio en de Pampa steak. Je zou ze moeten horen als ik die eraf haal. Dat accepteren de vaste gasten niet.” De Pampa steak is een Argentijnse pepersteak met een zachte pepersaus.

De jachthaven ligt naast Groenenboom Containertransferium Ridderkerk. (foto MGR)

“We hebben een toegankelijke kaart, met voor elk wat wils. En we letten ook op de prijs; zeker in economisch mindere jaren is dat belangrijk.”
In de wintermaanden is er een wisselend maandmenu: drie gangen voor €17,50. Verder volgt de Pegasus-keuken de seizoenen met speciale gerechten: zoals de asperges en de mosselen. “Nu we het voorjaar ingaan, hebben we weer lamsrack.”

Pegasus is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 16.00 uur. ’s Zomers, bij mooi terrasweer opent het restaurant vaak al eerder, om 14.00 uur.

Pegasus Ridderkerk
Haven 24
2984 BR Ridderkerk
(0180) 43 39 02
www.pegasusridderkerk.nl

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. hallo : wat was de officiele opening datum van pegasus
    daar ik dit soort dingen bij mijn foto s schrijft .? bedankt alvast . plg .

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -