A2B-online kiest voor methanol bij twee nieuw te bouwen coasters

0
(illustratie A2B-online)

Met het motto ’oranje is het nieuwe groen’ kondigt A2B-online de nieuwbouw aan van twee coasters die op methanol kunnen varen. De schepen krijgen een laadcapaciteit van 650 TEU.

De schepen zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en worden uitgerust met de nieuwste technologieën om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen, aldus de shortsea-rederij uit Moerdijk. “Tot wel 95 procent. De schepen worden uitgerust met een multi-fuel methanol-voortstuwingssysteem, een aansluitingsmogelijkheid voor walstroom en accucapaciteit om emissievrij te opereren tijdens haven- en binnenwateroperaties.”

Dubbele capaciteit

A2B-online is aanbieder van flexibele trailer-, container- en scheepvaartdiensten tussen het Europese continent en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf, dat momenteel zeven containerschepen exploiteert, voert een vlootvernieuwingsprogramma uit met het oog op de lange termijn. Ter vervanging van oudere schepen heeft A2B-online gekozen voor nieuwbouw met een sterke focus op duurzame prestaties. Vandaar de keuze voor methanol.

Een belangrijk kenmerk van de nieuwe schepen is de geoptimaliseerde capaciteit, stelt het bedrijf. “De grotere omvang van het vrachtruim ten opzichte van de bestaande schepen van A2B-online biedt namelijk een dubbele capaciteit zonder dat de totale lengte van het schip significant wordt vergroot.”

Turkse werf

A2B-online heeft de schepen samen met het in Hamburg gevestigde ontwerp- en ingenieursbureau Technolog Services ontwikkeld. De schepen zijn momenteel in aanbouw bij de Sedef Shipyard in Turkije. Ze zullen naar verwachting eind 2024 in de vaart komen. Ze worden ingezet tussen Moerdijk en het Engelse Immingham.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.