- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekGeen enkele reden tot muiterij

Geen enkele reden tot muiterij [Joechjachen]

- Advertentie -

Delen

“Een ervaring op groot culinair niveau.” “Een droomavond.” Zomaar twee referenties van gasten van de tweemast-brigantijn The Bounty. Chef-kok Albert Becker en eigenaren Henny van der Neut en Alex van Klaveren staan garant voor een bijzondere culinaire ervaring. En voor wie op officieel sterrenniveau wil eten, verzorgen sterrenkoks de lunch dan wel het diner aan boord. Het afgelopen jaar stonden onder anderen Michel van der Kroft van ’t Nonnetje uit Harderwijk en Marko Pol van Hendrickje Stoffels uit Hoorn in de keuken van The Bounty.

 

The Bounty was een viskotter en is nu een tweemast-brigantijn. (foto’s E.J. Bruinekool Fotografie)

The Bounty is oorspronkelijk geen luxe zeilschip. “Toen wij het schip in 2004 kochten, was het een viskotter met de registratie Z 581”, vertelt Henny van der Neut. “Wij hebben de kotter volledig gestript tot alleen het kale casco er nog lag. Daarna is het opgebouwd tot de vierkant getuigde tweemast-brigantijn die er nu ligt. Met een lengte van 36 meter en een breedte van 6,10 meter is het een schip dat prima geschikt is voor gezelschappen van vijftien tot maximaal vijftig personen en dat naar wens wordt omgetoverd tot luxe boordrestaurant. Maar dat ook gebruikt kan worden voor themafeesten, discoparty’s en andere bijeenkomsten. De steden Volendam, Hoorn en Amsterdam hebben The Bounty zelfs verklaard tot officiële trouwlocatie.”

Menu Sunset tapas
Voor wie moeite heeft met kiezen, hebben de eigenaren in samenwerking met de chef-kok een aantal arrangementen samengesteld. De prijzen zijn exclusief de huur en de service- en schoonmaakkosten. Die extra kosten zijn variabel en hangen af van de gekozen datum en de tijdsduur. Het meest eenvoudige pakket is het Batavia-menu van € 19,50 per persoon. Het pakket bestaat uit een ontvangst met koffie en thee met suikerbrood of cake, een uitgebreide broodlunch en kleine tussendoortjes zoals kaas, worst en nootjes.
Het Menu Sunset tapas is één van Henny’s favorieten. Na een ontvangst met koffie en thee met een verrassingsvlaai worden gedurende vier uur diverse tapas geserveerd. Het kleine menu van € 14,50 per persoon omvat een tapenade trio met ambachtelijke broden, een variëteit van olijven in combinatie met feta, verschillende Spaanse tortilla’s en zoete pepertjes gevuld met een milde roomkaas. De uitgebreide versie (met onder andere Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, quiche, gevulde wraps, kaasplankje en tropisch verrassingsdessert) kost € 23,50 per persoon.

Caribisch zeilen
Een pakket dat de hele dag omvat, is het Caribisch zeilen menu inclusief barbecue van € 53.-. Vanaf 17.30 uur wordt dan op het water een uitgebreide barbecue (of gourmet) aangeboden. Een verrassende manier om op informele wijze culinair te genieten, is het 7-gangen Walking Dinner: kleine gerechtjes kunnen staande met enkel een vorkje gegeten worden. Onderdelen van dit diner kunnen zijn: gelatine van tongfilet met zalm gevuld op een kruidenslaatje, marbré van kalfshaas en eendenlever met siroop van Pedro Ximinex, een kleine bouillon van kwartel met oesterzwammen, gegrilde rode mul op taugé met citroengras in limoensaus, parelhoen op risotto met shiitake en paprika coulis, een malse runderlende op gegrilde mediterrane groenten en tomatenmarmelade en een champagnetaartje met sinaasappelcompote en chocolade.

Singles-arrangement
“Alles wordt aan boord gekookt en gebakken”, benadrukt Henny van der Neut. “Iets vooraf klaarmaken en later verwarmen, kan iedereen. Onze chef-kok Albert Becker vaart de hele dag mee en verzorgt alle gerechten zelf.” Bij diners die uitgeserveerd worden, ligt het schip stil. “Er zijn gasten die dat jammer vinden omdat je dan, zeker bij mooi weer, veel mist van het vaargenot. The Bounty heeft niet voor niets een zeiloppervlak van 384 m2. Daarom bieden wij naast deze diners ook buffetten, het Walking Dinner en de tapasmenu’s. Dan varen we gewoon door en kunnen de gasten naar keuze binnen gaan zitten of aan dek blijven. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.”

Dit jaar bieden Van der Neut en Van Klaveren ook all-in arrangementen (vanaf dertig personen) waarbij de huur van het schip en de service- en schoonmaakkosten zijn inbegrepen. Het budget avond­arrangement duurt van 19.00 tot 23.00 uur en kost € 69,50 per persoon. Tijdens de avond worden diverse hapjes en drankjes geserveerd. Het standaard dagarrangement duurt van 10.00 tot 17.00 uur en is Inclusief uitgebreide lunch, hapjes en drankjes (€ 109,50 per persoon). Het luxe dagarrangement duurt van 10.00 tot 19.00 uur en omvat een uitgebreide lunch en een luxe barbecue (€ 139,50 per persoon). Gedurende de dag worden diverse tapas, hapjes en drankjes geserveerd.
Er is ook een all-in arrangement voor singles. Vanaf april vaart The Bounty elke eerste vrijdag van de maand om 19.00 uur de haven uit met maximaal 25 vrouwen en 25 mannen aan boord. Na een diner met alles erop en eraan, gevolgd door hapjes en drankjes, keert het schip om 23.00 uur weer terug in de haven. De kosten bedragen € 65,- per persoon.

The Bounty heeft een vaste ligplaats in Lelystad maar kan op verzoek naar iedere locatie rond het IJsselmeer en het Markermeer komen om daar de gasten te ontvangen. Via Onlinezeilen.nl kan men een zeilarrangement samenstellen en de catering naar eigen wens invullen.

Partyship Bounty
0651 17 30 43
[email protected]
www.partyshipbounty.nl


(Evert Bruinekool)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -