- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekHet badritueel

Het badritueel [Vareling]

- Advertentie -

Delen

De hond heeft een huidprobleem. En niet zo’n kleintje ook. Er komt antibiotica aan te pas en ze moet iedere dag gewassen worden met een speciale shampoo die 2 keer 5 minuten in moet werken. De hond is er niet blij mee en haar baasjes zijn dat al helemaal niet. De hond is wel heel lief maar ook heel groot en zwaar. En het badkamertje aan boord is maar klein. Als ze de hond eindelijk in bad hebben, verdringen man en vrouw elkaar bijna in de nauwe ruimte. Na het wassen komt het afdrogen en het schoonmaken van de badkamer en dat is nog meer werk. Al met al zijn ze er samen een half uur per dag mee bezig. Daarna gaan de 4 handdoeken in de was want die willen ze apart houden.
Na een paar dagen wil de hond de badkamer echter niet meer in en een stuk worst moet uitkomst brengen. Tot ze dat de volgende keer doorheeft en de worst niet meer achterna komt waardoor ze haar nu bijna aan de halsband het bad in moeten sleuren. Omdat dit alles nog steeds niet het gewenste resultaat heeft volgt er nog een antibioticakuur en ook het wassen moet doorgaan.
Maar dan …. zomaar op een dag ….. heeft het vrouwtje het weer over wassen …. en zowaar: het dier gaat helemaal vanzelf de badkamer in en hopt met haar voorpoten over de rand van het bad. De schippersvrouw die achter de hond aanloopt kan haar ogen niet geloven want ze probeert nu ook met haar rechter achterpoot het bad in te klauteren. Maar omdat ze niet meer zo jong is en daardoor nogal stijf, blijft dit bij herhaalde mislukte pogingen die er nogal komisch uitzien.
De schippersvrouw is meer dan verbaasd en ze roept snel haar man zodat die het ook kan zien, waarna hij het achterlijf over de hoge badrand tilt. Beiden kijken ze nu naar de grote hond die in afwachting van de wasbeurt braaf in bad zit. De schipper maakt het dier nat met lauw water en samen soppen ze de hond in. Het dier laat het zich voortaan allemaal heerlijk welgevallen. Blijkbaar vindt ze het best lekker nu ze er eenmaal aan gewend is. Nu de kinderen er te groot voor zijn is er weer iemand om liefdevol te verzorgen en ergens is dat best wel leuk.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -