- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwMts Saint-Tropez versterkt vloot Marbia Shipping

Mts Saint-Tropez versterkt vloot Marbia Shipping

- Advertentie -

Delen

Marbia Shipping heeft er een zonnige bestemming bij: op 18 oktober werd in Werkendam de Saint-Tropez gedoopt. De tanker sluit in de vloot van de familie Braeckman aan bij de Monaco, Mallorca, Antibes, Antares en Marbella. De nieuwe tanker is met 135 bij 22,80 meter wel meteen de grootste.

Het schip is geleverd door Rensen-Driessen Shipbuilding. Dat ontwierp en bouwde ook het casco. Dat arriveerde in mei bij Den Breejen Shipyard in Hardinxveld-Giessendam, waar de afbouw plaatsvond.

Eiland

De proefvaart op 16 oktober was er éen uit het boekje. “Alles functioneerde naar wens”, zegt Wilfried van der Drift. De projectmanager van Den Breejen Shipyard coördineerde de afbouw. “Dat varen met zo’n groot schip is wel bijzonder; je bent toch met een heel eiland onderweg.”

Hij kende de Vlaamse eigenaren al van een vorige nieuwbouw: die van mts Monaco in 2022. Dat is met z’n 135 x 17,40 meter ook geen kleintje.

“Dit was toch wel weer een beetje anders”, blikt Van der Drift op de geslaagde afbouw van de Saint-Tropez terug, “Niet dat het moelijker was doordat dit schip een slag groter is; je moet wat meer ruimte indelen. Qua techniek is het allemaal min of meer hetzelfde.”

Ook bij de Monaco werden al Stage V-motoren geïnstalleerd. “Dat was een van de eerste schepen waar we ureum inbouwden.”

(foto Maritime Filming Group)

Plannen

De grootste uitdaging zat ‘m in de tijd, vertelt Van der Drift. “De tijdsdruk en de planning, die tegenwoordig vooral ontstaan doordat je veel moeite moet doen om je spullen geleverd krijgen. Wat dat betreft zitten we op het moment allemaal in hetzelfde schuitje, geloof ik.”

Het gaat om vrijwel alle onderdelen en apparatuur aan boord. “Of je daar iets aan kunt doen? Veel bellen, om te zorgen dat je alles krijgt. Bepaalde dingen kun je zelf oplossen door te assisteren of te maken.”

Dankzij de goede samenwerking tussen Rensen-Driessen Shipbuilding, Den Breejen Shipyard en alle leveranciers en onderaannemers is de Saint-Tropez een perfect functionerende en prachtige verschijning geworden. Alle reden om trots te zijn.  Op de eerste plaats de familie Braeckman.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -