- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsInnovatieprijs voor Scylla Tours

Innovatieprijs voor Scylla Tours

- Advertentie -

Delen

Robert Reitsma, CTO van rivercruise-rederij Scylla Tours, ontving bij de opening van Schipping Technics Logistics – de binnenvaartbeurs in Messe Kalkar – de jaarlijkse Innovatieprijs voor de Binnenvaart. “Scylla heeft moed en visie getoond door te keizen voor GTL als brandstof”, aldus Klaus Krahnke van Allianz Esa EuroShip, het bedrijf dat de prijs ter beschikking stelt.

Reeds vijf passagiersschepen van Scylla Tours varen op GTL (Gas-to-Liquids), een synthetische, vloeibare brandstof gemaakt van aardgas. Het product bestaat al heel lang, maar is pas recentelijk geïntroduceerd in de binnenvaart. Shell haalt het product uit aardgas en hoopt dat er steeds meer bunkerstations ook GTL kunnen leveren aan de scheepvaart. In Nederland zijn er al acht plaatsen waar GTL kan worden gebunkerd. In Duitsland moet er nog een tankwagen naar de oever komen voor bunkering van binnenschepen. Scylla Tours vaart met vier van de vijf passagiersschepen die op GTL varen, op de Rhône en de Seine. “De rederij is een voorbeeld voor de rest van de binnenvaart”, aldus Klaus Krahnke bij de uitreiking van de prijs aan Robert Reitsma.

Er wordt nog gestudeerd op de werking van bijvoorbeeld katalysatoren bij het gebruik van GTL als brandstof. Vast staat dat dit op aardgas gebaseerde product aanzienlijk minder fijnstof produceert bij verbranding dan diesel.

Op de foto ontvangt Robert Reitsma (r) de prijs uit handen van Klaus Krahnke.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -