- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws75 euro voor auto afzetten

75 euro voor auto afzetten

- Advertentie -

Delen

 

Er loopt al minstens een halfjaar een discussie over (het ontbreken van) de mogelijkheden om een auto aan de wal of aan boord te zetten op Maasvlakte 2. Dit is erg hinderlijk voor de binnenschepen die daar moeten (wachten op) laden of lossen.

De terminaldirectie van APMT-II heeft het CBRB laten weten dat bij die terminal wel een auto aan boord of van boord kan worden gezet, echter onder strikte voorwaarden en tegen betaling van 75 euro per keer.

De terminal betoogt dat het niet ingericht is als auto-afzet plaats en dat een dergelijke operatie het operationeel proces van de terminal verstoort.

De schipper moet ruim van tevoren kenbaar maken per – voorgeschreven – e-mail dat hij de auto aan de wal wil zetten en wanneer dat moet gebeuren. Pas als er per e-mail toestemming wordt verleend, dan mag de auto aan wal worden gezet. De 75 euro moet per pin worden betaald. In het geval van een auto aan boord zetten, dient de schipper ervoor te zorgen dat de bezoekers juist en tijdig aangemeld zijn, en dat de veiligheidsvoorschriften bij APMT-II in acht worden genomen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -