- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJachthavens: meer oog voor legionella

Jachthavens: meer oog voor legionella

- Advertentie -

Delen

Steeds meer jachthavens in Nederland houden zich aan de regels om besmetting van drinkwater met legionella te voorkomen. Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), die hierop extra is gaan toezien. Van de nader onderzochte jachthavens blijkt de helft echter nog niet op orde.

Het onderzoek is uitgevoerd in fases. Een quickscan onder alle 1.052 jachthavens was voor ILT aanleiding om 574 jachthavens nogmaals en uitvoeriger te controleren. Zij worden nu één voor één bezocht door een inspecteur en ze ontvangen allemaal schriftelijke informatie over legionellabestrijding zodat ze meteen maatregelen kunnen treffen als dit nog niet (voldoende) is gebeurd.

78 keer foute boel

Inmiddels zijn 181 jachthavens bezocht door de ILT-inspecteurs. Daarvan hebben er 39 een “last onder dwangsom” gekregen. Dat is een opdracht om maatregelen te treffen zodat het bedrijf alsnog aan de wetgeving voldoet. Van die 39 jachthavens deden er 20 nog helemaal niks aan legionellapreventie. Daarnaast zijn nog 39 waarschuwingen uitgedeeld.

Bij 96 jachthavens is het beheer inmiddels op orde en hoefde de ILT niet op te treden. Acht jachthavens bleken niet onder de wet- en regelgeving te vallen. Bijvoorbeeld doordat ze geen watertappunten hebben voor gasten.

 

foto:  Discovod/Fotolia

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -