- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart: meer vacatures

Binnenvaart: meer vacatures

- Advertentie -

Delen

Het aantal vacatures in de binnenvaart was eind 2015 hoger dan een jaar eerder. Ook in de zeevaart en watersportindustrie/jachtbouw was het vacaturepercentage gestegen. In de waterbouw, offshore, de maritieme toeleveranciers en de scheepsbouw liep het in diezelfde periode juist terug. Voor het gehele maritieme cluster steeg het percentage beschikbare banen met 0,8 procent.

Dat staat in de recent verschenen Maritieme Arbeidsmarktmonitor. Die is door onderzoeksbureau Ecorys opgesteld in opdracht van Nederland Maritiem Land. “Een groot deel van de vacatures in de maritieme branches is moeilijk vervulbaar”, stellen de onderzoekers vast. “In de zeevaart en de scheepsbouw geldt dat bij benadering zelfs voor 8 van de 10 vacatures.” In de overige branches ligt dat lager maar is het ook lastig om mensen te vinden.

 

710 nieuwe banen

De werkgelegenheid in de maritieme sector groeide in 2015 met 710 nieuwe banen (0,65 procent). “De sector toont verder een stabiel beeld”, constateert Nederland Maritiem Land. Zo heeft ruim 80 procent van de werknemers een vast dienstverband.

In alle branches zijn bedrijven gevraagd naar de verwachte werkgelegenheid in de periode 2016- 2018. De maritieme toeleveranciers, de scheepsbouw en de offshore verwachten een stijging van het aantal banen. De overige branches verwachten de komende jaren een daling van de werkgelegenheid.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -