- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchip vaart tegen brugpijler Nijmegen

Schip vaart tegen brugpijler Nijmegen

- Advertentie -

Delen

Woensdagochtend 22 juni is een motorschip tegen een pijler van de Nijmeegse spoorbrug gevaren. Na aan de Waalkade losgegooid te hebben, kreeg het opvarige schip panne. De Julien zakte stuurloos aan de Lentse kant tegen een van de brugpijlers aan, een drietal boeien met zich meesleurend.

Aan de noordelijke kant van Nijmegen dromde bekijks samen om de nodige theorieën op het incident los te laten. In de versie van een woordvoerder van Rijkswaterstaat verloor het met petcokes geladen schip een roer.

Al snel was Rijkswaterstaat ter plaatse om de schade aan de brugpijler op te nemen. Intussen lag een tweetal sleepboten aan de Waalkade klaar. Het schip moet worden weggesleept naar de Nijmeegse Waalhaven, alwaar duikers het roerwerk zullen inspecteren.

 

Doorvaart

Tot die tijd ligt de Julien buiten het vaarwater tegen de pijler aan. Het schip hindert de doorvaart niet. De aanwezige politieboot heeft daardoor niet veel te doen. Het treinverkeer is gesommeerd voorlopig in laag tempo over de spoorbrug te rijden. De fiets- en wandelbrug die tegen de spoorbrug ligt, de Snelbinder, blijft toegankelijk voor nieuwsgierigen.

 

tekst: Frank Antonie van Alphen
foto: Manon Bruininga

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -