- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Houd Waalkade bereikbaar voor service aan binnenvaart”

“Houd Waalkade bereikbaar voor service aan binnenvaart”

- Advertentie -

Delen

De Nijmeegse Waalkade moet toegankelijk blijven voor bedrijven die service leveren aan binnenvaarschepen. Daarvoor pleit vereniging van watergebonden bedrijven Aqualink. De gemeente Nijmegen wil een groot deel van de kade tussen de Veerpoorttrappen en de Grotestraat verkeersluw maken en een parkachtige omgeving creëren.

In Dagblad De Gelderlander roept Aqualink-secretaris Desiré Savelkoul de gemeente op er voor te zorgen dat leveranciers, monteurs en medewerkers van installatiebedrijven altijd direct en veilig bij de schepen  kunnen komen. Hij pleit daarom voor (tijdelijke) parkeermogelijkheden direct aan de waterkant.

 

Picknicken

‘Natuurlijke vrijplaats aan de Waal’ heet het project van de gemeente. Het wordt “een ontspannen ontmoetingsplaats, een plek om af te spreken en samen in alle rust te genieten van deze groene plek met zicht op de boten.”

De kade wordt verlaagd zodat het water dichterbij komt en mensen bijvoorbeeld kunnen picknicken aan het water. Er is geen doorgaand verkeer voor auto en bus. “Kleinschaligheid, kunst & cultuur In deze parkachtige omgeving zijn mogelijkheden voor pop-up kiosken en paviljoens. Er is ruimte mogelijk voor kleine, culturele activiteiten.”

 

illustratie: gemeente Nijmegen

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -