- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKorting, keuze én oesters op OSD Antwerpen

Korting, keuze én oesters op OSD Antwerpen

- Advertentie -

Delen

De dertigste Open Scheepvaart Dagen (OSD) beginnen vrijdag 18 maart. Gisteren is in de Waagnatie de opbouw van de stands en de tent begonnen.

Het is passen en meten, want ook dit jaar moeten weer grote scheepsmotoren en andere volumineuze scheepsonderdelen veilig de beurshal worden binnengebracht. Op de Scheldekaai verrijst de tent waarin beursbezoekers straks terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Te midden van deze bedrijvigheid coördineert Maurice Peleman de contacten met standhouders en leveranciers. En regelt ondertussen de laatste aanmeldingen voor beursdeelname.

De hele Vlaamse binnenvaart is ook nu weer vertegenwoordigd. (archieffoto Sarah De Preter)
De hele Vlaamse binnenvaart is ook nu weer vertegenwoordigd. (archieffoto Sarah De Preter)

Last minute-boekingen zijn ze bij de Open Scheepvaart Dagen wel gewend. “Wij hebben ooit bedrijven gehad die zich aanmeldden terwijl we de stands al aan het opbouwen waren. Zolang we het organisatorisch rond krijgen, kán dat ook. Vorige week dinsdag kregen we een late aanmelding, en op woensdagochtend was alles geregeld, inclusief de stand.”

 

Positieve reacties

Met 79 afgesloten contracten en zo’n 170 bedrijven die hun producten en diensten onder de aandacht komen brengen, kan de organisatie niet klagen over een gebrek aan belangstelling voor de jubileumeditie van de Open Scheepvaart Dagen.

Die vinden voor het eerst in maart plaats. De organisatoren hopen dat veel bezoekers hun weg naar de beurs zullen vinden. Met name in Frankrijk is dit jaar veel promotie gemaakt. De OSD zijn daar opgepikt door de media en op diverse websites en Facebook-pagina’s van overheden en bedrijven. “We hebben heel positieve reacties gekregen.”

Dit jaar houden verschillende bedrijven tijdens de beurs een presentatie. Gino Debruyne (GSK Brokers) zal voor iedere deelnemer aan zijn seminarie 5 euro doneren voor Make-A-Wish, een internationale organisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult.

 

Binnenvaartdebat

Het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen (KBV) heeft op verzoek van de organisatoren een debat opgetuigd onder leiding van gastheer Kurt Van Eeghem. Binnenvaartondernemers en belangenbehartigers, banken en overheden gaan op zaterdag met elkaar in gesprek over actuele thema’s die de sector bezighouden.

Havenschepen Marc Van Peel geeft de aftrap met een lezing over de rol van de binnenvaart in de Antwerpse haven. Alexander De Ridder licht toe wat de Participatie Maatschappij Vlaanderen voor de binnenvaart kan betekenen. Daarna is het tijd voor een paneldiscussie over de rol van het KBV, gevolgd door een tweede debat over faling preventie. De middag wordt humoristisch afgesloten door ‘puppeteer’ Armand Schreurs.

 

OSD Antwerpen PosterKeuze en kortingen

De Open Scheepvaart Dagen worden op vrijdag 18 maart om 14.00 uur geopend door de commercieel directeur van het Havenbedrijf Antwerpen, Luc Arnouts. Op zaterdag 19 maart is de beurs open tot 21.00 uur, op de overige dagen tot 20 uur.

Hopend op een geslaagde driedaagse vat Peleman nog eens samen waarom volgend weekend voor binnenvaartondernemers iedere weg in principe naar de Waagnatie zou moeten leiden: “De Open Scheepvaart Dagen zijn gezellig, en op de beursvloer krijg je altijd de meeste kortingen en de ruimste keuze. Ook interessant: we hebben drie dagen lang verse oesters aan onze oesterbar!”

 

tekst: Sarah De Preter
foto boven: Waagnatie

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -