- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVeel te zien op open dagen Maritieme Academie Harlingen

Veel te zien op open dagen Maritieme Academie Harlingen

- Advertentie -

Delen

 

De open dagen van de Maritieme Academie Harlingen worden gehouden op vrijdag 29 januari van 16.00 tot 19.00 uur en op zaterdag 30 januari van 10.00 tot 15.00 uur. Op het scholencomplex aan de Almenumerweg 1 in Harlingen is veel te zien, te doen en te beleven.

De open dagen zijn bedoeld voor ouders en kinderen met interesse in maritiem beroepsonderwijs op vmbo- en mbo-niveau. Niet alleen leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen, ook oudere leerlingen die willen overstappen (zij-instromers) zijn van harte welkom.

 

Oudercafé

Er is veel te zien, te doen en te beleven tijdens de open dagen. Er vinden allerlei demonstraties plaats waar de bezoekers bij worden betrokken; docenten geven voorlichting over hun vakken en lesmethodes; en leerlingen geven rondleidingen. Er is een speciaal Oudercafé waar de directie en staf alle vragen beantwoorden. Verder is er een beroepenmarkt waar bedrijven en organisaties voorlichting geven over de banen die beschikbaar zijn als jongeren hun diploma’s hebben behaald.

 

2 van de 3 opleidingsschepen van de eigen opleidingsvloot zullen in Harlingen zijn: vlaggenschip Maxima en het ms Emeli. Een pendeldienst brengt bezoekers naar en van de schepen.

 

Wonen op school

De meeste leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen wonen op school. Voor klas 1 en 2 is het niet verplicht – maar wel handig als men van ver komt. Vanaf klas 3 en 4 is het verplicht, als onderdeel van het onderwijsproces. Later moeten de leerlingen als bemanningslid ook samenwonen op een schip. De leerlingen laten hun woonplek zien met alle faciliteiten die daarbij horen.

 

Simulatorcentrum

Op de locatie Oude Jaagpad – ongeveer 100 meter achter het hoofdgebouw – wordt gefaseerd een splinternieuw simulatorencentrum ingericht. In de lesprogramma’s wordt er nu al gebruik van gemaakt; eind juni is alles helemaal klaar. De leerlingen – maar ook volwassenen krijgen hier training in de nieuwste technieken – leren hier in een virtuele omgeving varen.

 

Trainingscentrum Maritieme Academie Holland

In november vorig jaar is op het voorterrein van de school het nieuwe trainingscentrum van de Maritieme Academie Holland geopend, het samenwerkingsverband van maritieme scholen in Noord- en West-Nederland waar de Maritieme Academie Harlingen lid van is. Ook hier worden bezoekers van de open dagen ontvangen.

 

Nieuwe vmbo-opleiding scheeps- en jachtbouw

In het schooljaar 2016/2017 start Maritieme Academie Harlingen een vmbo-opleiding scheeps- en jachtbouw. Naast de algemene vakken die ook gelden voor de maritieme opleidingen zijn er zeer specifieke profielvakken. Zoals Maritieme logistiek en communicatie, Maritieme Installaties, Maritieme Veiligheid en Reparatie en onderhoud. Er zijn ook keuzevakken: Nautische materialen en gereedschappen, Scheepsconstructie en ontwerp, Maritieme mechanische installaties en Conserveren van Maritieme systemen.

In het 3e en 4e leerjaar gaan leerlingen de praktijk in: Friese scheeps- en jachtbouwbedrijven fungeren dan als leerbedrijf.

Bij voldoende belangstelling start het komend schooljaar ook een derde klas. Dat om zij-instromers van andere opleidingen een kans te geven. De nieuwe opleiding sluit naadloos aan bij de reeds bestaande mbo opleiding van ROC de Friese Poort in Sneek.

 

Maritieme campus

De Maritieme Academie Harlingen ontwikkelt zich tot een kleinschalige, moderne maritieme campus waar vmbo- en mbo-opleidingen voor op en rond het water worden gegeven. Directeur Arjen Mintjes zegt daarover: “We zijn voortdurend bezig de kwaliteit van ons maritiem onderwijs op een hoog niveau te brengen en te houden. Daarbij staat in alles de leerling centraal. Die kunnen we door onze schaalgrootte ook veel persoonlijke aandacht geven. Onze jongeren een mooie toekomst aanbieden, daar doen we het voor.”

 

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -