- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws2 juni: draaidag Bolnes en Stork

2 juni: draaidag Bolnes en Stork

- Advertentie -

Delen

In het Grootmoeders Tijd & Motoren Museum is het aanstaande zondag (2 juni) "Bolnes & Stork draaidag”. Nieuw in het museum in Nieuwe Niedorp is een Stork-Hesselman, een 3-cilindermotor uit 1937 met een vermogen van 160 pk bij 400 toeren. De motor is circa 3 meter hoog.

De nieuwe aanwinst: de Stork-Hesselman uit 1937.

Dat is weliswaar groot, maar lang niet zo imposant als de Bolnes die er te zien is. Deze scheepsmotor is 6,50  meter hoog en heeft een gewicht van 25 ton. De Bolnes is de grootste staande 1-cilinder van Nederland. De motor is voor zo ver bij het museum bekend is, nog de enige op de wereld. Hij draait bij vol vermogen 210 toeren per minuut en is goed voor 160 pk.
Zondag draaien er ook anderen motoren. Onder andere de merken Stork, Brons, Lister, Ruston en Samofa. 

275 motoren
Het Grootmoeders Tijd & Motoren Museum heeft op de begane grond zo’n 275 motoren, maar ook een Magirus-brandweerauto, vijftien brommers, een wals uit 1927 en nog veel anderen voertuigen en gereedschappen. Op de bovenverdieping gaan bezoekers terug naar grootmoeders tijd, met onder andere een keuken van rond 1950, miniaturen van Jack Appelman (met vijftig kruiwagentjes, muziekinstrumenten, oud-Hollandse spellen, een hoedenwinkel, schoenmakerswerkplaats, fotowinkel, kinderwagens, schaatsen, speelgoed, rekenmachines en nog veel meer.
In de houtdraaierij wordt zondag een demonstratie gegeven.

Het museum is toegankelijk voor rolstoelrijders. Zo is er een traplift en ook een lift voor rolstoelen.
Het Grootmoeders Tijd en Motoren Museum is zondag geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Van dinsdag tot en met zaterdag kunnen bezoekers er terecht van 13.00 tot 17.00 uur.
De entree kost 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen.
Het museum is gevestigd aan de Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -