- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOproep: Wie weet meer over Barbara van Deursen de Bruijn?

Oproep: Wie weet meer over Barbara van Deursen de Bruijn?

- Advertentie -

Delen

Joan Sijmons is voor stamboomonderzoek op zoek naar informatie over haar oma, Barbara van Deursen de Bruijn. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een ‘schippersbewijs’ schrijft ze. Wie kan Joan helpen?

Ik hoop dat U mij kunt helpen, ik ben op zoek naar een krantenartikel of misschien dat er andere gegevens zijn. Het betreft mijn oma Barbara van Deursen de Bruijn uit Rotterdam. Zij was schipper. Mijn opa is in 1950 overleden en daarna heeft mijn oma haar schippersbewijs gehaald. Dit stond in de krant, daar ze de eerste vrouw in Nederland was. Vol trots toonde ze me dat.

Ik ben nu bezig met een stamboomboek met foto’s verhalen enz en dit zou ik dolgraag willen verwerken maar ik kan niets vinden op internet. Ik ben al een jaar aan het zoeken en heb advertenties geplaatst. Ik vraag u daarom om hulp. Misschien weet u iets waar ik mee verder kom.
Ze was binnenvaartschipper en het schip zelf was van de familie Nefkens. In de oorlog voeren ze wel naar Duitsland. Dit moest van de Duitsers die ze ook aan boord mee moesten nemen. De Duitsers waren erg aardig, zei mijn oma, en ze kregen dan veel eten wat mijn oma in Rotterdam direct uitdeelde aan de Joden.
Mijn oma was een hele sterke vrouw en ik zou graag mijn hoofdstuk van haar compleet maken. Ik hoop dat u mij op weg kan helpen. 

Met vriendelijke groet,
Joan Sijmons

Informatie kan gemaild worden naar [email protected]

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -