- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKSCC vaart voor 20e keer met oud-schippers

KSCC vaart voor 20e keer met oud-schippers

- Advertentie -

Delen

Voor de 20e keer houdt het KSCC deze week een vaarvakantie met vijftig mensen uit de binnenvaart ‘die wat extra zorg nodig hebben’. Dankzij de belangeloze inzet van vrijwilligers zijn de kosten van de 6-daagse vaartocht met het vakantiehospitaalschip Prins Willem-Alexander beperkt.

De reis is speciaal bedoeld voor mensen die op extra hulp zijn aangewezen. De mensen worden begeleid en verzorgd. De oud-schippers en hun partners scheepten zondag 4 mei in Nijmegen in. De Walakanters zorgden voor een muzikale noot.
Hoofdaalmoezenier Bernhard van Welzenes was bij het inschepen aanwezig. Hij werd geraakt door de warme en hartelijke ontvangst aan boord en bedankte alle vrijwilligers. Nadrukkelijk ook de twee uitstekende koks, de afwasploeg in de keuken en de schoonmakers. ‘Hun bijdrage is even onmisbaar, al zie je niet al het werk dat zij verzetten’, licht hij toe.
In totaal zijn er 48 vrijwilligers in touw om de gasten een onvergetelijke vakantie te bieden. Diny van Zijl en Gerard en Wieneke Leensen hebben de dagelijkse leiding.

Onvergetelijk
De vakantietocht is weliswaar georganiseerd op initiatief van het Katholiek Sociaal Cultureel Schipperscentrum, deelname stond open voor iedereen uit de binnenvaart – ongeacht geloof en identiteit. ‘De gasten waren ook uit het hele land afkomstig’, aldus Van Welzenes. ‘ Sommige ontmoetten elkaar na vele jaren weer.’
Vanuit Nijmegen ging de Prins Willem-Alexander naar Willemstad, Middelburg, Hellevoetsluis en Gorinchem om uiteindelijk aanstaande vrijdag weer in Nijmegen te ontschepen. Waarna de vakantievierders ongetwijfeld op een onvergetelijke reis en vele gezellige uren kunnen terugkijken.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -