- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEerste brug arriveert bij Julianasluis

Eerste brug arriveert bij Julianasluis

- Advertentie -

Delen

Morgen wordt de eerste brug voor de extra kolk van de Julianasluis bij Gouda op zijn plaats gehesen. Volgende week (zaterdag 15 maart) volgt nummer twee.

Over de tweede Julianasluis, die wordt gebouwd in opdracht van Provincie Zuid-Holland, komen twee stalen sluisbruggen: één aan de kant van de IJssel en één aan de kant van de Gouwe.

Een schip vaart de oude sluis in. Rechts zijn de werkzaamheden voor de tweede kolk in volle gang.

Op donderdagavond 6 maart vertrok een varend platform met de eerste brug bij Hollandia in Krimpen aan den IJssel, de bouwer van de bruggen. Morgenochtend tilt een 700-tonskraan om 06.30 uur het gevaarte van het platform en bevestigt het op de brugfundatie. Dat is de brug aan de Gouwezijde. Op 15 maart is de brug aan de IJsselzijde aan de beurt. De verticale delen van de ophaalbruggen – hameitorens genaamd – zijn al eerder geplaatst.

2 meter breder
Nadat hetzelfde karwei volgende week met de tweede brug is gedaan, worden de sluis en de bruggen verder afgebouwd en worden de installaties, waarmee de sluizen en bruggen worden bediend, aangelegd en getest. De eerste schepen kunnen naar verwachting komende zomer in de nieuwe sluis schutten. De nieuwe kolk is met 115 meter net zo lang als de huidige, die uit 1936 dateert, maar hij is met 14 meter wel 2 meter breder.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -