- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBlokland Non Ferro neemt Amartech over

Blokland Non Ferro neemt Amartech over

- Advertentie -

Delen

Amartech is begin deze maand januari door Blokland Non Ferro overgenomen van Balk Shipyard. Het bedrijf uit Urk is vooral bekend van op maat geleverde voortstuwings- en roeroplossingen.

Ondanks een geslaagde missie, het afronden van de ontwikkeling van het Controllable Pitch Propellor system, werd besloten om Amartech te verkopen. ‘Gezien de beschikbare kennis en ervaring is de verkoop van een deel van de activiteiten een logische keuze’, aldus Daan Balk van het moederbedrijf.
Blokland Non Ferro is gevestigd in Sliedrecht en is een bekende speler binnen de Nederlandse maritieme industrie. Naast koelers en warmtewisselaars levert het bedrijf ook al tientallen jaren schroefas- en roersystemen.

Combinatie
Enkele jaren geleden trok Blokland Non Ferro twee ex-managers van Amartech aan: Martijn Jouwsma en Bram Fase. Met hun komst namen de ontwikkeling en productie van hoogwaardige voortstuwingsoplossingen binnen Blokland enorm toe. Gecombineerd met de eigen productiemogelijkheden en het moderne machinepark van Blokland Non Ferro zorgt dit voor een aantrekkelijke combinatie van kennis, ervaring en productiemogelijkheden. De overname van Amartech ziet het bedrijf als een logische volgende stap.

Daan Balk, Bram Fase, Martijn Jouwsma en Hendrik van ’t Hul.

De directie van Blokland Non Ferro gaat ervan uit dat de activiteiten van Amartech naadloos voortgezet kunnen worden. De bedrijfsactiviteiten van Amartech zijn intussen verhuisd naar Sliedrecht.

AxiSeals
Blokland Non Ferro BV bedient de markt met hoogwaardige producten en diensten, zoals AxiSeals, EasyStern/Optiprop schroefassystemen en Retractable propellers. ‘De kennis, ervaring en innovatiekracht die Amartech de afgelopen jaren opgebouwd heeft, blijven bij de overname door Blokland Non Ferro gewaarborgd.’

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -