- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGemeente verkoopt Wijkse Veer

Gemeente verkoopt Wijkse Veer

- Advertentie -

Delen

Het Wijkse Veer wordt geprivatiseerd. Het college van Wijk bij Duurstede heeft dinsdag 15 oktober besloten om de veerpont met toebehoren en het veerkantoor met ondergrond te verkopen aan Ton Paulus Beheer. De exploitatie van het veerrecht wordt voor tien jaar uitgegeven. De ingangsdatum is 1 januari 2014.

Vorig jaar droeg de gemeenteraad het college op om de mogelijkheid van privatisering van het veer over de Lek tussen Wijk bij Duurstede en Rijswijk te onderzoeken. Dit onderzoek leidde ertoe dat tot privatisering is overgegaan op basis van openbare aanbesteding. De hierop volgende aanbestedingsprocedure leverde enkele zeer serieuze kandidaten op, waaronder Ton Paulus Veerbedrijf uit.

Privatiseren
De privatisering van het Wijkse Veer past in de nieuwe rol die de gemeente in de toekomst wil vervullen: de regierol. “We zijn een kleine gemeente. Willen we met de huidige ontwikkelingen en bezuinigingen kwaliteit aan onze inwoners blijven leveren, dan kunnen we niet meer alles zelf doen”, aldus wethouder Carel van Gelder.
“Exploitatie van het Wijkse Veer is een taak die we prima onder voorwaarden aan een marktpartij over kunnen laten. Op dit moment onderzoeken we voor vijftien andere gemeentelijke taken of deze ook succesvol door anderen dan de gemeente kunnen worden uitgevoerd.”
Van Gelder vervolgt: “Ons college is blij met de goede garanties die de nieuwe exploitant geeft voor de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden van onze veermedewerkers. Alle twaalf veermedewerkers gaan over naar de nieuwe organisatie.”

Dienstverlening gegarandeerd
“Voor de gebruikers van het Wijkse Veer verandert er niet veel”, zegt wethouder Robbert Peek. “Wij zijn ervan overtuigd dat Ton Paulus Beheer een solide en betrouwbaar bedrijf is. De exploitant voldoet aan alle gestelde eisen en randvoorwaarden bij privatisering. Naast financiële voordelen voor de gemeente zijn de continuïteit, de dienstverlening en de kwaliteit gegarandeerd. Met name waar het gaat over de vaartijden, de vaartarieven voor fietsers en voetgangers en de veiligheid.”
Ton Paulus Veerbedrijf onderhoudt op dit moment acht veerverbindingen. Ook de veerdienst Beusichem-Wijk bij Duurstede die in 2007 van gemeente Buren werd overgenomen. Het is een familiebedrijf dat in 2014 honderd jaar bestaat.
Ton Paulus over de overname: “Het Wijkse Veer is een modern veer, dat prima past in onze bedrijfsfilosofie. Ik ben er trots op dat deze veerverbinding aan ons bedrijf is toegevoegd. Hiermee hoop ik straks een nog sterker bedrijf aan mijn dochter over te kunnen dragen.”

// FCK googlemaps v1.97
document.write(‘.’);
function CreateGMap2013916122213() {
if(!GBrowserIsCompatible()) return;
var allMapTypes = [G_NORMAL_MAP, G_SATELLITE_MAP, G_HYBRID_MAP, G_PHYSICAL_MAP] ;
var map = new GMap2(document.getElementById(“gmap2013916122213”), {mapTypes:allMapTypes});
map.setCenter(new GLatLng(51.96542,5.34275), 12);
map.setMapType( allMapTypes[ 0 ] );
map.addControl(new GSmallMapControl());
map.addControl(new GMapTypeControl());
AddMarkers( map, [{lat:51.96542, lon:5.34275, text:’veerweg wijk bij duurstede’}] ) ;
}

// FCK googlemapsEnd v1.97
function AddMarkers( map, aPoints )
{
for (var i=0; i

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -