- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDordtse scoutinggroep viert 75-jarig bestaan

Dordtse scoutinggroep viert 75-jarig bestaan

- Advertentie -

Delen

De Dordtse scoutinggroep Willem de Zwijger bestaat 75 jaar. De groep viert dat zaterdag 28 september met een jubileumfeest voor alle leden, oud-leden en genodigden.
Eregast is Jan Franssen, de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland. Hij doopt zaterdag een nieuwe boot van de Willem de Zwijgergroep en neemt het eerste exemplaar van het jubileumboek Er moet gevaren worden! in ontvangst.

Reünie
Alle leden, oud-leden en genodigden zijn welkom op het verjaardagsfeest van de Willem de Zwijgergroep. Dat is een mooie gelegenheid om rond te kijken in en om clubhuis Dillenburg, het wachtschip de IJzeren Kraak uit 1924 te bezoeken en een stukje op het Wantij te varen in een lelievlet.
Jan Franssen doopt de nieuwste lelievlet van de scoutinggroep. Lelievletten zijn de standaardboten die binnen Scouting Nederland gebruikt worden en de Willem de Zwijgergroep heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van dit zeer succesvolle boottype.
De nieuwe vlet gaat Ieperom III heten. Die naam is een verwijzing naar de eerste lelievlet van de Willem de Zwijgergroep die dezelfde naam droeg. Het zeilnummer is 1938, het jaar waarin de Willem de Zwijgergroep werd opgericht.

De cover van het boek.

Er moet gevaren worden!
Henne van Heeren beheert de archieven van de Willem de Zwijgergroep en heeft aan de hand daarvan en verhalen van oud-leden het boek Er moet gevaren worden! geschreven. Het boek geeft een blik op de historie van scouting in Nederland en met name in Dordrecht en gaat in op de veelbewogen historie van de Willem de Zwijgergroep en zijn vloot.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -