- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAtlas Copco neemt Edwards over

Atlas Copco neemt Edwards over

- Advertentie -

Delen

Atlas Copco heeft het Britse Edwards overgenomen, een aan de Nasdaq genoteerde leverancier van vacuüm- en drukverlagingsoplossingen. De Zweede industriële groep – wereldwijd marktleider op het gebied van perslucht, expanders, luchtbehandeling-, constructie- en mijnbouwapparatuur, industrieel gereedschap en montagesystemen – betaalde 1,6 miljard dollar voor de aandelen.

Koploper
Volgens Ronnie Leten, president-directeur van Atlas Copco, groeit de markt voor vacuümoplossingen en heeft deze nieuwe markt dezelfde kenmerken als de bestaande industriële divisies van de Atlas Copco Group. Hij ziet de acquisitie dan ook als een welkome aanvulling op het reeds bestaande assortiment.
Edwards is koploper in technologie en marktleider in geavanceerde vacuümproducten en filteroplossingen met meer dan negentig jaar ervaring. De producten en diensten zijn een integraal onderdeel van productieprocessen, zoals van halfgeleiders en vlakschermmonitoren, en worden voor steeds meer verschillende industriële toepassingen gebruikt.

Synergievoordelen
Edwards heeft meer dan 3.200 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Crawley in het Verenigd Koninkrijk. De overname biedt Atlas Copco de kans om zijn bestaande activiteiten op het gebied van vacuüm fors uit te breiden in een markt die de groep al goed kent van perslucht en stikstof. Er zijn verschillende synergievoordelen tussen de vacuüm- en persluchtoplossingen op het gebied van verkoop, onderhoud en technologische ontwikkeling. In 2014 zullen de productpakketten van de beide ondernemingen volledig op elkaar zijn afgestemd.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -