Euromax: nieuw record containerhandelingen per uur

0

In het weekend van 7 en 8 september heeft de Euromax Terminal Rotterdam een nieuw record behaald. Op de Cosco Pride was de productiviteit 221 containerhandelingen per uur. Het vorige record (196 handelingen per uur, afgelopen augustus gerealiseerd op de CSCL Mercury) werd hiermee ruimschoots verbeterd.

Productiviteit moet omhoog
Jan Westerhoud, president-directeur van ECT, zegt: “Dit is een prachtig resultaat voor de Euromax Terminal Rotterdam en voor ECT als geheel en een teken van de goede en intensieve samenwerking met onze klanten.”

Euromax Terminal Rotterdam. (foto ECT)

“We zijn hier tevreden over, maar de volgende stap is om de productiviteit verder te verhogen. De schaalvergroting in de containervaart vraagt om hoge productiviteit zowel aan de waterzijde als aan de landzijde. De productiviteitsverbeteringen en forse investeringen aan de waterzijde, zowel op de Euromax als op de Delta Terminal, worden door ECT dan ook gecombineerd met investeringen aan de landzijde, zoals verdergaande automatisering van de afhandeling van het wegvervoer. Het zijn echter de medewerkers die uiteindelijk het verschil maken.”

Afvoer per binnenvaart en trein
ECT zet daarnaast ook stevig in op spoor en binnenvaart om grote hoeveelheden containers efficiënt en duurzaam te kunnen af- en aanvoeren. Met European Gateway Services biedt ECT samen met partners zelf diensten aan om gewenste modal splitverandering snel te kunnen realiseren.”
De exploitative van de Euromax Terminal Rotterdam, gevestigd in de noordwesthoek van de Maasvlakte, doet ECT in samenwerking met CKYH – The Green Alliance. Van alle ocntainerterminals in Rotterdam ligt de Euromax Terminal Rotterdam het dichtst bij de haveningang. Dit maakt de terminal uitermate aantrekkelijk voor de allergrootste containerschepen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.