- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVan Halle naar het Hellend Vlak

Van Halle naar het Hellend Vlak

- Advertentie -

Delen

Halle is een belangrijke uitvalsbasis voor boottochten op het Kanaal Brussel-Charleroi. Organisator Kanaaltochten Brabant vervoert in samenwerking met Circuits Brabant-Hainaut jaarlijks circa 5.000 passagiers. Het aanbod varieert van vaar & fiets-arrangementen tot dagtochten met varen & bezoeken of varen & fietsen richting Waals-Brabant en Henegouwen. 

Scheepslift
Het Hellend Vlak van Ronquières en de scheepslift van Strépy-Thieu liggen op enkele vaaruren van Halle en worden bij de meeste vaartochten aangedaan. Kanaaltochten Brabant biedt vanuit Halle gegidste dag- en halve dagarrangementen naar Ronquières, Strépy-Thieu en naar deze oude centraal gelegen Waalse mijnregio. “Daarnaast zijn we ook actief in het hart zelf van deze Centrumregio, met boottochten vanuit Thieu, Strépy-Thieu, Seneffe en Houdeng-Goegnies, en met vaar- en fietscombinaties.”
Naast industrieel-historisch erfgoed is de Centrumstreek landelijk en rijk aan kleine, onbevaarbare rivieren, zoals de Sennette, de Hain, maar ook de Samme, de Zenne en het oude, nu niet meer Door de beroepsvaart gebruikte Kanaal naar Charleroi (tussen Ronquières en Seneffe).

(foto’s Kanaaltochten Brabant)

Indrukwekkend
“Acht staalkabels, 236 wielen, vier treinrails, een 5.500 ton zware bak, gevuld met water en schepen…dat is het Hellend Vlak van Ronquières, dat het schip naar een 67,50 meter hoger gelegen kanaalplateau vervoert. Even indrukwekkend is de scheepslift van Strépy-Thieu, een gevaarte van 117 meter hoog, 81 meter breed, 130 meter lang, dat in twee enorme liftbakken de schepen in één beweging en een tijdspanne van plusminus twintig minuten naar een 73 meter hoger gelegen kanaalplateau tilt.”
Het volledige programma aan boottochten naar de scheepsliften is te vinden op www.rivertours.be en www.kanaaltochtenbrabant.be.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -