- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeanderkids: meeste hoofdprijzen naar Drechtsteden

Meanderkids: meeste hoofdprijzen naar Drechtsteden

- Advertentie -

Delen

Gezellige drukte. 

De beste voetbalteams in de binnenvaart komen uit de Drechtsteden. Internaat De Singel uit Dordrecht en het Julia Internaat uit Zwijndrecht pakten elk twee hoofdprijzen op Meanderkids, het voetbaltoernooi voor schipperskinderen en hun ouders.

De Julia-moeders (in het roze spelend en reclame makend voor stichting Villa Joep) waren weer de sterkten. 

Julia Internaat
De moeders van Julia waren ook dit jaar de sterksten. In de finale tegen uitgerekend De Singel wonnen ze met 2-0. Ook in de jongste categorie (6 tot 11 jaar gemengd) ging Julia met de wisselbeker naar huis. Zij waren te sterk voor het team van Prinsenvaart.
Precies andersom was de uitkomst van de finale bij de jongens van 15 tot en met 18 jaar: daar wonnen de Maasbrachtenaren van de Zwijndrechtenaren, al moesten daar wel strafschoppen aan te pas komen.

De Singel
De Singel stond in maar liefst vier finales. Twee daarvan werden gewonnen. De wisselbekers gingen mee naar Dordrecht bij de vaders (na finalewinst tegen Prinsenvaart) en bij de meisjes van 11 tot en met 15 jaar (2-1 tegen De Meerpaal). De Dordtse meisjes van 15 tot en met 18 jaar konden die prestatie net niet evenaren; zij verloren met 0-1 in de finale van Sint Nicolaas.

Prinses Margriet viert feest na de gewonnen strafschoppenserie. (foto’s Tekst & Toebehoren)

Bij de jongens van 11 tot en met 15 jaar trok Prinses Margriet uit Zwolle aan het langste eind. Na penalties wonnen zij van het Prins Hendrik Internaat.

Spanning
Zaterdag 1 juni was de grote dag. Deelnemers en toeschouwers waren vol spanning naar Rotterdam afgereisd: wie zou meeste bekers winnen op de voetbalvelden van VVOR én hoe zou het toernooi deze keer verlopen? Het was immers de eerste editie van Meanderkids, dat de opvolger is van Aquakids.

Gratis suikerspinnen voor de kinderen.

Wat goed is moet je niet veranderen, hadden de organisatoren vooraf aangekondigd. En tot ieders opluchting voelde het voetbalfestijn vertrouwd en was alles net als voorgaande jaren tiptop geregeld. Van de wedstrijden tot alle vertier en gezelligheid erom heen. Het was weer helemaal af.
Het kwam Remy van Neijenhoff, Karel Jan van de Pol, Cor Klein en Jan Willem Visser (de bestuursleden van Meanderkids) en hun echtgenotes en andere vrijwilligers op een welgemeend compliment van Joop den Haan te staan. De man die namens Aquakids jarenlang het voortouw nam, was door de opvolgers gevraagd de prijzen uit te reiken. Waarna nog lang werd nagepraat en gefeest.

Het was soms best koud langs de lijn.
 

De jongsten konden zich uitleven op de spirngkussens.

WINNAARS EN BEKERS

Het gemengde team 6 t/m 11 jaar van Julia.

 

 De meisjes van 11 t/m 15 jaar van De Singel.

 

 De jongens van 11 t/m 15 jaar van Prinses Margriet.

 

 De meisjes van 15 t/m 18 jaar van Sint Nicolaas.

 

 De jongens van 15 t/m 18 jaar van Prinsenvaart.

 

 De moeders van Julia. 

 De vaders van De Singel.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -