- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKPN gaat mobiel internet op vaarwegen verbeteren

KPN gaat mobiel internet op vaarwegen verbeteren

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat gaat in zee met KPN om de kwaliteit van het 3G-netwerk op vaarwegen te verbeteren. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu investeert 2,5 miljoen euro in de verbetering van mobiel internet (3G en wifi) voor de binnenvaart.

Extra zendmasten
KPN heeft met de opdracht de mogelijkheid gekregen om zijn netwerk specifiek voor de binnenvaart aanzienlijk te verbeteren. Op 27 punten langs de vaarwegen worden in Nederland verbeteringen in het 3G-netwerk aangebracht, onder andere door het bijplaatsen van zendmasten. In een komende aanbesteding ligt de focus op het uitrusten van lig- en rustplaatsen met wifi-hotspots.

Louis Rustenhoven, directeur Marketing & Sales KPN, en Nico Anten, Directeur Connekt, ondertekenen de overeenkomst in het bijzijn van Jacco de Kok, programmadirecteur IDVV Rijkswaterstaat (vlnr).

“Betere toegang tot internet biedt binnenvaartschippers de kans meer en sneller digitale informatie uit te wisselen, zoals meldingen over de lading en de reis, adviezen over wachttijden, drukte bij knelpunten en last-minute afspraken over laden en lossen. Het verbetert de concurrentiepositie van de sector”, stelt Schultz.
 

IDVV

De plannen maken deel uit van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat, dat wordt uitgevoerd door Connekt. KPN heeft de aanbesteding gewonnen en gaat de komende maanden aan de slag om de kwaliteit en de ontvangst op de Nederlandse hoofdvaarwegen te verbeteren.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -