- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVEKA levert eerste offshore-catamaran aan Wagenborg

VEKA levert eerste offshore-catamaran aan Wagenborg

- Advertentie -

Delen

De eerste high speed VEKA-catamaran voor de offshore-industrie is opgeleverd. Gisteren leverde de Werkendamse scheepsbouwer het vaartuig aan Koninklijke Wagenborg. De catamaran gaat dienst doen als snel transportschip voor personeel en werkmateriaal op de windmolenparken ver op de Noordzee. Deze week nog wordt een tweede catamaran te water gelaten voor zijn eerste proefvaart. 

(foto VEKA Group)

Met de oplevering van dit krachtige support vessel voor de offshore-industrie slaat VEKA Group een nieuwe weg in. Eind vorig jaar besloot het bedrijf zich definitief op de offshore windfarm-markt te richten en ging het een samenwerking aan met BMT Nigel Gee, een engineer met een wereldwijde reputatie in de offshore. 
Met de ontwikkeling van een serie krachtige werkschepen speelt VEKA in op de vraag om technici en werkmateriaal snel en veilig te transporteren van en naar windmolenparken. De sterke lichtgewicht aluminium constructie levert veiligheid en een hoge snelheid: 50 kilometer per uur. De catamaran kan twaalf passagiers, drie crewleden en drie 10-voetscontainers per keer vervoeren.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -