- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVier genomineerden voor Maritime Innovation Awards

Vier genomineerden voor Maritime Innovation Awards

- Advertentie -

Delen

Vier bedrijven zijn genomineerd voor de Maritime Innovation Award 2009. Het zijn Datema Delfzijl met ENC-Track, IHC Merwede Parts & Service met Cutter Special Dredging Pump, Promac met Slurry Ice installation en VSTEP met Ship Simulator Professional. De winnaar wordt tijdens het Maritime Awards Gala op woensdag 28 oktober bekend gemaakt in De Doelen in Rotterdam.

Datema Delfzijl: ENC-Track
Datema Delfzijl levert zeekaarten, boekwerken en nautisch toebehoren aan scheepswerven, rederijen, agenten en andere nautische bedrijven. ENC track is de eerste ‘pay as you sail’ elektronische kaartservice ter wereld. ENC track zorgt voor een kostenbesparing en meer veiligheid op zee.

IHC Merwede Parts & Service: Cutter Special Dredging Pump
IHC Merwede Parts & Services is toeleverancier in de baggerindustrie. De Cutter Special Dredging Pump is speciaal ontwikkeld voor toepassing op cutter suction dredgers. De pomp is bijzonder vanwege zijn grote boldoorlaat waardoor hij ook grote stenen en rotsen probleemloos verpompt.

Promac: Slurry Ice installation
Promac levert onder andere koel-, vries- en drinkwaterinstallaties. De Slurry Ice installation maakt van zeewater een vloeibaar ijsmengsel waarmee aan boord van visserijschepen de schoongemaakte vis snel afkan worden gekoeld voor opslag, waardoor de kwaliteit van de vis verbetert. De hoeveelheid toegepaste koudemiddel is kleiner en het verbruik van energie is lager ten opzichte van de tot nu toe toegepaste installaties.

VSTEP: Ship Simulator Professional
Vstep ontwikkelt maritieme simulatoren en virtuele trainingen. De Ship Simulator Professional is een geavanceerde, kostenefficiënte maritieme simulator die een hoogwaardig simulatiemodel combineert met geavanceerde 3D-visuals. De uitgebreide ‘editing tools’ geven gebruikers bovendien een zeer grote flexibiliteit bij het creëren van specifieke trainingen.

Maritime Awards Gala
Tijdens het Maritime Awards Gala worden vijf prijzen uitgereikt. Naast de Maritime Innovation Award van HME zijn dat de KNVTS Schip van het Jaar Prijs, de VNSI Timmersprijs, de HISWA Excellence Award en de KVNR Shipping Award. Er worden meer dan 700 gasten uit de top van de gehele maritieme industrie, overheid en politiek verwacht. Het gevarieerde programma, onder leiding van Roelof Hemmen (nieuwslezer RTL), heeft als hoogtepunt de uitreiking van de vijf prijzen. Meer informatie over het gala is hier te vinden. www.maritime-awards.nl

Eerdere winnaars Maritime Innovation Award

2008
Machine- & Lierenfabriek C. Kraaijeveld 

2007
Huisman-Itrec 

 
Kranendonk Production Systems

2006
Van der Velden Marine Systems 

2005
HGG Profiling Equipment 

 
Orlaco Maritime

2004
Imtech Marine & Offshore

2002
Novatug 

 
Holvrieka–Nirota 

2001
Rubber Design 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -