- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws9 september: Open Grensmaasdag

9 september: Open Grensmaasdag

- Advertentie -

Delen

Het Consortium Grensmaas en Rijkswaterstaat Maaswerken organiseren op zaterdag 9 september van 10.00 tot 17.00 uur de Open Grensmaasdag op de werklocatie Trierveld aan de Parallelweg bij Illikhoven in Sittard-Geleen.

De Grensmaasdag, die gratis toegankelijk is, biedt bezoekers alle facetten van het werk in en rond de Maas in het kader van het project Grensmaas. Van de rivierverruiming tot de ontwikkeling van nieuwe natuur en de inzet van bijzonder materieel voor grondverzet en grindwinning. Er zijn twee drijvende installaties in bedrijf voor de verwerking van zand en grind en tal van grote binnenvaartschepen.

 

Rondvaarten

Vanuit de werkhaven in de locatie Trierveld vertrekt 9 september elke anderhalf uur een rondvaartboot voor een tocht over het Julianakanaal die door de sluis van Born leidt. Ook zijn er flyboardshows in de werkhaven.

Kinderen kunnen als passagier een ritje maken in een van de tientallen trucks. Zij kunnen ook stenen beschilderen en is er een groot springkussen. Een dubbeldeksbus staat klaar om bezoekers naar de nieuwe hoogwaterbrug in Vissersweert te brengen. Die brug biedt een mooi uitzicht over de Maas in Illikhoven en biedt een blik op de aanleg van de nevengeul rond Vissersweert. Dit dorp wordt in 2018 een eiland in de Maas. Een onderaardse wandeling door de tunnels van het grinddepot maakt ook deel uit van het programma.

(foto Noud van der Zee)

Op de infomarkt presenteren de gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren, natuurorganisaties Ark, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat, Waterschap Limburg en Waterleiding Maatschappij Limburg zich. Dweilorkesten, schutterijen, fanfares en harmonieën zorgen voor de muzikale noot op deze eerste Open Grensmaasdag in Trierveld.

Kijk voor meer informatie op www.grensmaas.nl.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -