800 TEU in één keer

0


Zo veel containers had de bemanning van de Ursa Montana nog nooit in één keer meegenomen: 800 TEU. Van zondag 29 op maandag 30 augustus werden de 400 40-voeters geladen bij ECT City in de Rotterdamse Eemhaven. De helft bestond ook nog eens uit high cubes.
Het was een korte reis, want de lege containers moesten naar de APM-terminal op de Maasvlakte. Het onstuimige weer van maandag maakte het extra bijzonder en de Ursu Montana – die in verband met de hoogte en de wind via het lagerlicht voer – zorgde voor een indrukwekkend schouwspel.

MegaBarging
Het koppelverband, begin dit jaar in de vaart gebracht, is 193 meter lang en 17,28 meter breed. Met de 400 40-voeters zat de Ursa Montana nog niet eens aan zijn maximum. Er kan 856 TEU worden vervoerd.
De reis vond plaats in opdracht van MegaBarging. De trimodale dienstverlener deed daarmee in dit geval zijn naam alle eer aan. Eenmaal bij de APM-terminal aangekomen zijn de containers direct gelost en aansluitend weer geladen op een zeeschip van Maersk, die ze naar China brengt. Daar is momenteel een enorme vraag naar lege containers.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.