- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws40 jaar na opening is positie ‘DeCeTe’ nog steeds ijzersterk

40 jaar na opening is positie ‘DeCeTe’ nog steeds ijzersterk

- Advertentie -

Delen

Hutchison Ports Duisburg viert het 40-jarig bestaan van de inland terminal in de grootste Duitse binnenhaven. In 1983 opende de containerterminal, destijds met als naam DeCeTe Duisburg, zijn poorten voor rederijen, logistieke dienstverleners, verladers en operators.

In de afgelopen vier decennia is de containerterminal getransformeerd tot volwaardige trimodale inland terminal met een uitgebreid dienstenpakket. Hutchison Ports Duisburg is via spoor en water verbonden met zeehavens in Duitsland, Nederland en België. Gelegen in het hart van het Ruhrgebied biedt Hutchison Ports Duisburg een belangrijke toegang tot de industrieel belangrijke regio én de rest van Duitsland.

Roland Pütz, managing director van Hutchison Ports Duisburg zegt: “We kijken met trots terug op 40 jaar ervaring. Vooruitkijkend zie ik een moderne terminal, strategisch gepositioneerd op het kruispunt van goederenstromen en rivier- en spoorwegnetwerken. Een gunstige positie voor blijvend succes.”

Shortsea-terminal

Onderdeel van het uitgebreide dienstenpakket zijn de eigen transportdiensten, aangeboden onder de naam Hutchison Ports Europe Intermodal, die de havens van Rotterdam en Antwerpen en verschillende bestemmingen in het binnenland met elkaar verbinden. De Duisburgse terminal is een belangrijke schakel in het grotere netwerk van de containergigant.

Hutchison Ports Duisburg ligt direct aan de Rijn, beschikt over bijna een kilometer kade en is uitgerust met drie portaalkranen en twee spoorlijnen van 700 meter lang. Dankzij de nauwe samenwerking met de aangrenzende DUSS-railterminal is Hutchison Ports Duisburg verbonden met meer dan zeventig treinbestemmingen in heel Europa. Daarnaast doet hij ook dienst als shortsea-terminal.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -