- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws'Part of Rotterdam': 25 jaar havenkunst van Sasja Hagens

‘Part of Rotterdam’: 25 jaar havenkunst van Sasja Hagens

- Advertentie -

Delen

Op 15 december verschijnt Part of Rotterdam, een retrospectief over het werk van de Rotterdamse havenschilder Sasja Hagens.

Het omslag van het boek.

Ode aan de stad en haven

Haar oeuvre, een ode aan de stad en de haven, levert een kleurrijk boek op waarin de Maas aan de basis staat van bijna elk werk. Waarin schepen komen en gaan, tankers worden schoongespoten, terwijl in het centrum bouwplaatsen transformeren tot statige lanen. Met het boek geeft Hagens inzicht in haar perspectief, proces en werkwijze.

Sasja Hagens (1973) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Met haar opvallende kleurgebruik en sterke composities wist ze al snel een eigen interpretatie te geven aan het klassieke thema van het maritieme leven. “Het haventhema is een klassieker. Net zoals naakten en bloemstillevens.”

‘Maritieme Meesterwerken’

Het werk van Hagens is te vinden in kunstcollecties van het Rotterdamse stadhuis, MTR Hongkong, ABN AMRO Bank en Damen Shipyards. Na meerdere shows in het buitenland zoals het Museu Maritim Barcelona, Shanghai Duolun Museum (MoMa) en exposities in de Hong Kong Art scene, is haar werk nu toegevoegd aan de’ Canon van De Beste Maritieme havenschilderijen van de afgelopen 600 jaar’.

Sasja Hagens.

Haar schilderij ‘Saipem 7000’ is nu te zien als onderdeel van de tentoonstelling Maritieme Meesterwerken / Maritime Masterpieces van Boijmans Museum en Maritiem Museum Rotterdam. Die is nog tot september 2022 te zien in het Maritiem Museum Rotterdam.

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -