22 januari: stremming Kanaal door Zuid-Beveland

0

Op zondag 22 januari past Rijkswaterstaat de elektrische installatie van het sluizencomplex Hansweert aan. Als gevolg van deze werkzaamheden is die dag tussen 10.00 en 14.00 uur geen scheepvaart mogelijk op het Kanaal door Zuid-Beveland.

De aanpassing is noodzakelijk, omdat in de huidige installatie de elektrische voeding van het sluizencomplex en de Post- en Vlakebrug met elkaar in verbinding staan. Mocht er nu een storing optreden in de installatie van het sluizencomplex Hansweert, dan heeft dat direct gevolgen voor de beschikbaarheid van de Postbrug en Vlakebrug. Tijdens de geplande stremming past Rijkswaterstaat de installatie dusdanig aan dat de elektrische voeding van de sluizen en bruggen onafhankelijk van elkaar functioneren.

 

Centrale bediening

Om veiligheidsredenen kon Rijkswaterstaat de aanpassing niet gelijktijdig uitvoeren met het ombouwen van de bediening van de bruggen en sluizen naar centrale bediening op afstand (het project MOBZ, Modernisering Object Bediening Zeeland). Daarom is ervoor gekozen de werkzaamheden kort na de MOBZ-werkzaamheden op een qua scheepvaartaanbod rustige zondag uit te voeren.

 

foto: beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat/Joop van Houdt

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.