14 kilometer nieuwe damwanden op Zuid-Willemsvaart

0

In opdracht van Rijkswaterstaat start aannemerscombinatie Hakkers/Van Halteren in januari met het vervangen van zo’n 14 kilometer damwand aan een deel van de Zuid-Willemsvaart (Nederweert – Belgische grens). Vanaf maart wordt nog eens ongeveer 11 kilometer damwand vervangen op het Kanaal Wessem-Nederweert (vanaf de Napoleonbrug richting Nederweert).

(foto Wikimedia/A. Ansems)

De meeste damwanden o de vaarroute zijn aan het einde van hun levensduur of verkeren in slechte staat. In januari 2015 zijn de werkzaamheden gereed.

7 januari: informatieavond
Op 7 januari organiseert Rijkswaterstaat met de aannemer een informatieavond voor geïnteresseerden. Deze start om 20.00 uur in Cafe-zaal De Hook aan de Biest 112 in Weert.
Gedurende de werkzaamheden is er een informatiepunt bij het opslagdepot aan de Lozerweg 74 in Weert (voormalig VBI-terrein). Het infopunt is geopend op dinsdagen tussen 9.30 uur en 12.00 uur.

Hinder
Rijkswaterstaat hecht eraan om de hinder voor de omgeving en scheepvaart zo klein mogelijk te houden. Zo worden de werkzaamheden grotendeels vanaf het water uitgevoerd.  Voor de scheepvaart leiden de werkzaamheden niet tot vertraging.

Rijkswaterstaat verricht verschillende onderhoudswerkzaamheden aan de Brabantse en Limburgse kanalen én op de Maas.  Veel van deze projecten worden uitgevoerd onder de noemer Groot Onderhoud Vaarwegen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.