Yuri Ouweneel eerste voorzitter Jong-CBRB

0

Haven en transport hebben de jeugd veel te bieden. Het succes van de Jong Havenvereniging (elk jaar honderden leden erbij) verdient navolging. Er is nu ook een Jong-VRC (cargadoors) en de kiem is gelegd voor een Jong-CBRB.

CBRB-(junior)secretaris Nick Lurkin trekt deze kar. “Het moet een groot platform worden voor iedereen in de binnenvaart onder de 35. Ondernemers, maar ook studenten Logistiek en Economie, mbo’ers van het STC.” Een netwerk met ‘infotainment’: excursies naar Shell en op patrouilleboten met na afloop een borrel. Er is al contact met de Jong Havenvereniging die ook op die leest is geschoeid (17 februari houdt de Jong Havenvereniging in de Cruise Terminal de tweede Port Party). De eerste twee jaar zal Yuri Ouweneel, Hoofd Business Development bij VT, voorzitter zijn van Jong-CBRB. Yuri Ouweneel was in 2010 genomineerd als Jong Haventalent.
“Het is niet alleen voor CBRB-leden”, benadrukt Lurkin. “Het kan volgend jaar Jong-BLN heten.” BLN staat voor de nog op te richten koepelorganisatie voor de binnenvaart: Binnenvaart Logistiek Nederland.
De voorbereiding om Jong-CBRB ingangen te geven via de sociale media Twitter en LinkedIn zijn in volle gang. Aanmelden bij Jong-CBRB kan al via de website van het CBRB.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.