- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWerkzaamheden aan Westsluis Terneuzen

Werkzaamheden aan Westsluis Terneuzen

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat werkt van 10 tot en met 23 december aan de zuidbrug over de Westsluis in Terneuzen. Hollandia Services vervangt dan in opdracht van Rijkswaterstaat de aandrijfcilinders van deze brug aan de Kanaalzijde van de sluis.

De scheepvaart zal daar nauwelijks last van hebben. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden moet de brug namelijk open blijven staan. Het wegverkeer kan daardoor alleen gebruik maken van de noordbrug en moet dus rekening houden met vertraging als er schepen passeren.

Het wegverkeer van en naar Terneuzen wordt via borden geadviseerd geen gebruik te maken van het sluizencomplex en te kiezen voor een alternatieve route via de Sluiskiltunnel. Verkeersregelaars zullen zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het wegverkeer en het vrijhouden van de rotonde ten westen van de Westsluis voor hulpdiensten en openbaar vervoer. Voetgangers en fietsers kunnen, wanneer de noordbrug geopend is voor de scheepvaart, gebruik maken van de passage over de sluisdeur bij de zuidbrug.

 

Bediening

In februari vernieuwt Rijkswaterstaat de aandrijving, besturing en bediening van de Westsluis aan de kant van de zuidbrug. Die wordt meteen geschikt gemaakt voor bediening op afstand.

In maart vervangt Rijkswaterstaat vervolgens de aandrijfcilinders van de noordbrug (aan de Westerscheldezijde) van de Westsluis. Aansluitend wordt in april de aandrijving, besturing en bediening aan deze zijde van de Westsluis vernieuwd.

Gedurende deze periodes is er opnieuw sprake van verkeershinder in de omgeving van het sluizencomplex. Ook dan gelden dezelfde verkeersmaatregelen en adviseert Rijkswaterstaat het wegverkeer van en naar Terneuzen gebruik te maken van de Sluiskiltunnel.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -